Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Īpašums

LDz par 93 miljoniem eiro modernizē vilcienu kustības vadības sistēmu(1)

Latvijas dzelzceļš (LDz) ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu laika periodā no 2005. gada līdz 2011. gadam veica vilcienu kustības vadības sistēmas modernizāciju, kuras ietvaros līdzšinējā, pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados uzstādītā tehniski novecojusī, releju bloķēšanas sistēma nomainīta ar modernu mikroprocesoru sistēmu.

Apstiprina Dienvidu tilta pēdējās kārtas būvnieku(2)

Šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja akceptēja līguma slēgšanu ar piegādātāju apvienību ACB, Tilts un Viadukts, kas uzvarēja konkursā par Dienvidu tilta 3. kārtas būvniecības pabeigšanas darbu izpildi. Līdzekļus projekta pabeigšanai Rīgas dome plāno iegūt aizņemšanās ceļā. Galīgais lēmums par līguma slēgšanu un aizņēmuma veikšanu tiks pieņemts Rīgas domes sēdē.

Laikapstākļi sekmē būvniecību un būvmateriālu pieprasījumu(1)

Šoziem par 19% palielinājusies vispārējo būvmateriālu tirdzniecība, kas galvenokārt saistīts ar ēku celtniecībai, siltināšanai, remontam piemērotajiem laika apstākļiem, kā arī būvmateriālu pieprasījuma kritumu iepriekšējos gados, atklāj veikalu K-Rauta operatora Rautakesko pārstāve Ieva Zlaugotne.