Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Grāmatas

Atkārtoti izdod Jāņa Strauberga grāmatu Rīgas vēsture(1)

Izdevniecība Latvijas Mediji laidusi klajā kultūrvēsturnieka un latviešu grāmatniecības vēstures pētnieka Jāņa Strauberga grāmatas Rīgas vēsture jaunizdevumu. Grāmata ir sagatavota pēc 1937. gada izdevuma, informēja izdevniecības pārstāvji.

Nākusi klajā grāmata Dekors Rīgas jūgendstila perioda arhitektūrā

Grāmata ir mākslas zinātnieces Silvija Grosas daudzu gadu darba rezultāts. Tajā meklētas atbildes uz jautājumiem par Rīgas jūgendstila arhitektūras vizuāli iespaidīgāko daļu – dekoratīvo noformējumu, kas līdzšinējās publikācijās par Rīgas jūgendstila perioda arhitektūru skatīts fragmentāri, informē izdevniecības Neputns pārstāvji.

Klajā nāk Osipa Mandelštama dzejas izlase

Izdevniecība Neputns bilingvālajā samta dzejas sērijā laidusi klajā krievu dzejnieka Osipa Mandelštama (1891–1938) dzejas izlasi Dzeja / Стихи. To sastādījis un atdzejojis Einārs Pelšs. Redaktors – Jānis Elsbergs, informēja izdevniecības pārstāvji.

Tiek izdots enciklopēdijas Muižas Latvijā 2. sējums

Enciklopēdijas autors, fotogrāfs un kultūras pieminekļu pētnieks Vitolds Mašnovskis, turpinot darbu pie enciklopēdijas Muižas Latvijā, izdevis 2. sējumu (I-K), kura atvēršanas svētki norisināsies 13. decembrī plkst. 14.30 Rīgas Doma baznīcā, informēja izdevēja Inta Bērente-Strenga.

Klajā nācis Jura Kronberga dzejoļu krājums bērniem ar Anetes Meleces ilustrācijām

Izdevniecības Liels un mazs jaunizdotajā dzejoļu krājumā Laika bikses skolas vecuma bērniem autors Juris Kronbergs un māksliniece Anete Melece piedāvā asprātīgu vērošanas un pētniecības spēli, ko aizsāka jau savā pirmajā kopdarbā bērniem Mākoņu grāmata (2010). Šoreiz viņi novēro laiku - kā dzīvu būtni, kam piemīt dažādas īpašības un paradumi tāpat kā cilvēkiem, informēja izdevniecības Liels un mazs direktore Alīse Nīgale.

Klajā nākusi grāmata par bijušajām dzelzceļa stacijām Latvijā un to mūsdienu dzīvi Nākamā pietura – Mājas(1)

Grāmatā Nākamā pietura – Mājas fotogrāfijās un stāstos iemūžināts dzelzceļa staciju - kādreizējo pasažieru ēku un dzelzceļnieku kazarmu - jaunais liktenis. Izdevuma autores ir antropoloģes Elīna Kursīte un Liene Millere, kuras, lai radītu grāmatu, devās deviņu mēnešu ilgā ekspedīcijā, apbraukājot vairāk nekā 200 dzelzceļa staciju un dzelzceļnieku kazarmu, fotografējot, uzklausot vietējo iedzīvotāju atmiņu stāstus un izzinot, kas ar šīm celtnēm ir noticis.

Atkārtoti izdod papildinātu Aleksandra Grīna romānu Dvēseļu putenis(5)

Svinot valsts svētku mēnesi un Latvijas armijas simtgadi, apgāds Jumava laidis klajā Aleksandra Grīna romāna Dvēseļu putenis jauno izdevumu pilnā redakcijā. Grāmatas apvāku rotā tikko uz kino ekrāniem nonākušās vērienīgās kara drāmas Dvēseļu putenis plakāts, un tā ir papildināta ar filmas aktieru un veidotāju atziņām un attēliem no filmas uzņemšanas un mūzikas ieraksta procesa.

Latviešu valodā izdota Sergeja Dovlatova grāmata Zona. Cietuma uzrauga piezīmes

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā krievu rakstnieka un žurnālista Sergeja Dovlatova grāmatu Zona. Cietuma uzrauga piezīmes. Pirmoreiz darbs ir bijis publicēts 1982. gadā. Pēc viena no grāmatā publicēto stāstu motīviem tikusi uzņemta filma Stingrā režīma komēdija (Комедия строгого режима), informēja izdevniecības pārstāve Maija Morkovņikova.

Klajā nāk Primo Levi autobiogrāfiskais darbs Atelpa

Izdevniecība Neputns klajā laidusi itāļu rakstnieka Primo Levi autobiogrāfisko darbu Atelpa, kas vēsta par Levi pieredzēto ilgajā mājupceļā no Aušvicas uz Turīnu. Grāmatu no itāļu valodas tulkojusi Dace Meiere, un tā ir pirmais Levi darbu tulkojums latviešu valodā, ziņoja izdevniecības pārstāve Dace Krecere-Vule.

Nograuza banānu līdz mizai © DIENA(2)

Anna Velēda Žīgure izveidojusi tautas emocionālās vēstures kaleidoskopu. Neviens no šiem stāstiem nav garāks par lapaspusi. Vairākums no tiem ir pat īsāki. Tik, cik vienā elpā izstāstīt kādu spilgtu pagātnes notikumu, neizklīstot sazarotos blakusstāstos, radurakstos vai valodiskos kruzuļos.

Izdota monogrāfija Latvijas māksla simbolisma laikmetā

Izdevniecība Neputns laidusi klajā Daces Lambergas monogrāfiju Latvijas māksla simbolisma laikmetā. Mākslas zinātnieces Daces Lambergas pētījums sniedz visaptverošu ieskatu simbolisma vēsturē Eiropā un tā izpausmēs Latvijas mākslā, informēja izdevniecības pārstāvji.