Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Imanta Ziedoņa mīlestības laiks grāmatā Minimismi II

Fonds Viegli izdevis Imanta Ziedoņa citātu izlases Minimismi otro grāmatu, kas veltīta mīlestības tēmai. Minimismi II ir apkopojums ar Imanta Ziedoņa daiļrades nozīmīgiem un spilgtiem citātiem, kurus sakārtojis rakstnieks Osvalds Zebris

Imanta Ziedoņa fonda Viegli komanda nolēma vēlreiz pārlasīt Meistara radīto daiļradi ar mērķi – atrast rindas, kuras ir "mīlestības laiks". Šajā izdevumā ikviens varēs atrast savu "minimismu" – īsu teikumu, kurš pauž lielu domu un ar kuru dot kādam cilvēkam sajūtu – esam kopā!

Rakstnieks Osvalds Zebris grāmatu raksturo sekojoši: "Šis ir mīlestības minimismu krājums, kurā ir romantiskas mīlestības šūnas, ir tuvākā mīlestības un draudzības šūnas, ir arī tādas, kurās atspīd no mīlestības mūžīguma, pārpasaulības. Ir tikai jāgrib pasmelties."

Minimismi ir viens no Imanta Ziedoņa turpināšanās veidiem – nevis tikai pieminēšanā, pārpublicējumos un tulkojumos, bet arī jaunās formās, kas atvasināmas no Ziedoņa daudzveidīgā, bagātīgā literārā mantojuma. Mazā, kabatas izmēra grāmatiņa tērpta zilos vākos ar liepziediem, kuri simbolizē rūpes, siltumu un cerību. Grāmatas lapaspuses papildina jaunās mākslinieces Evelīnas Aurēlijas Ozolas ilustrācijas, kas radītas, lasot Ziedoņa tekstus un atvasinot no Meistara rindām konkrēto mākslas darbu.

Pirmo citātu izlasi Minimismi fonds Viegli izdeva 2018. gadā, un grāmatiņa, tās formāts lasītājiem ļoti iepaticies, tāpēc nolemts veidot izdevumu Minimismi II. Izdevumu 2018. gadā sakārtoja rakstniece, Imanta Ziedoņa līdzgaitniece Lija Brīdaka un vizuālo noformējumu veidoja māksliniece Ieva Krūmiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja