Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

10 zinātniski pierādīti fakti par seksu

Citreiz pat neiedomājamies, ka tik baudkārais process sniedz ne tikai baudu, bet arī vērtīgus veselības ieguvumus. Piemēram, vairo spēju uzticēties viens otram! Visi minētie fakti ir zinātniski pierādīti. 

1.Sekss mazina stresu
Šis ir viens no vērtīgākajiem regulāra seksa ieguvumiem. Turklāt stress mazinās ne tikai uzreiz pēc tuvības, bet bezstresa efekts saglabājas vēl ilgi pēc tam. Zinātnieku grupa no Skotijas veica šādu eksperimentu: viņi izvēlējās 24 sievietes un 22 vīriešus, kuri ar seksu nodarbojās pat vairākas reizes dienā. Pēc vairākām dienām, pērtnieki šo seksuāli aktīvo grupu pakļāva stresa situācijām – lika uzstāties lielas publikas priekšā, skaļi rēķināt dažādas sarežģītas aritmētiskas darbības. Pārsteidzoši, bet nevienam no seksuāli aktīvajiem nepaaugstinājās asinsspiediens, kas ir viena no pirmajām stresa pazīmēm.


2. Sekss palielina imunitāti
Laba seksuālā dzīve garantē arī labāku emocionālo veselību. Zinātnieki pierādījuši, ka sekss reizi vai divas nedēļā palielina  imunoglobulīna A (IgA) daudzumu organismā, kurš savukārt palīdz mums cīnīties pret saaukstēšanās vai citām vīrusu vai baktēriju izraisītām slimībām. Interesanti, ka zinātnieki pētījuši četras dažādas cilvēku grupas – vienu, kura ar seksu nodarbojas divas vai trīs reizes nedēļā, otru, kurai sekss ir biežāk, trešo, kurai sekss ir retāk kā reizi nedēļā, bet ceturto – kurai seksa vispār nav. Rezultāti pārsteidzoši, īpašais IgA bija vairāk tiem cilvēkiem, kuri ar seksu nodarbojas tieši reizi vai divas nedēļā.


3. Sekss dedzina kalorijas
Tikai pus stunda aktīva seksa un sadedzināsi vismaz 85 kalorijas (jo kaislīgākas pozas, jo sadedzināto kaloriju būs vairāk!). Seksa laikā tiek nodarbinātas praktiski visas muskuļu grupas. Tad nu atliek parēķināt – varbūt mīlēšanās sesija dienas garumā ļauj sadedzināt pat veselu kilogramu?

4. Sekss uzlabo sirds un asinsvadu sistēmas veselību
Ir aprēķināts, ka sekss divas un vairāk reizes nedēļā vīriešiem samazina infarkta iegūšanas risku tieši uz pusi, salīdzinot ar tiem vīriešiem, kuri ar seksu nodarbojas mazāk kā reizi mēnesī.

5. Sekss palielina pašapziņu
Pētot 237 cilvēku pašapziņas izmaiņas pēc regulāra seksa, vērojams ievērojams progress, liecina Teksasas zinātnieku pētījumu rezultāti. Viņi šo faktoru skaidro ar to, ka seksa laikā organismā pieplūst laimes hormoni un gandarījuma sajūta – it sevišķi, ja ir bijis labs orgasms ar savu mīļoto vīrieti.


6. Sekss vairo mīlas hormonu skaitu

Seksa laikā organismā izstrādājas hormons oksitocīns (oxytocin – no angļu val.), kurš tiek saukts par mīlas hormonu. Tas mums palīdz veidot un arī pavairot sevī spējas uzticēties otram. Zinātnieku grupa no Pitsburgas Universitātes pētīja 59 sievietes pirms un pēc karsta seksa ar savu mīļoto vīrieti. Tām sievietēm, kuras seksa laikā bija saņēmušas vairāk apskāvienu un mīļuma, mīlas hormona līmenis bija daudz augstāks.


7. Sekss samazina sāpes

Ja ir galvassāpes, artrīta izraisītas sāpes, PMS simptomi tad tieši ar seksu ir jānodarbojas, nevis jāizvairās no tā. Pēc seksa palielinās hormona oksitocīna līmenis, kurš palīdz samazināt sāpes.

8. Sekss samazina prostatas vēža iegūšanas risku
Ja vīrietim ejakulācija nedēļas laikā ir piecas un vairāk reižu, tad viņa risks iegūt prostatas vēzi samazinās par vienu trešo daļu, liecina Austrālijas zinātnieku pētījuma dati. Bet jau gados vecākam vīrietim jārūpējas, lai viņš gūtu seksuālu baudu vismaz 21 reizi mēnesī. Arī tas samazina risku šīs biedējošās slimības iegūšanai.


9. Sievietēm sekss stiprina starpenes muskuļus
Un palīdz cīnīties pret inkontinenci jeb urīna nesaturēšanu. Droši vien būsi dzirdējusi par Kegela vingrojumu kompleksu, regulārs sekss pielīdzināms pat Kegela vingrojumu rezultātiem.

 10. Sekss palīdz labāk iemigt
Tas pats mīlas hormons – oksitocīns – kurš izstrādājas orgasma laikā, palīdz arī iemigt, apstiprina zinātnieki. Tas izskaidro, kādēļ vīrieši var teju minūtes laikā aizmigt pēc laba seksa.

 Raksta tapis sadarbībā ar SieviešuKlubs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko