Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aktrise Ketrīna Zeta-Džounsa atzīstas, ka sirgst ar maniakālo depresiju

Pazīstamā Holivudas aktrise Ketrīna Zeta-Džounsa atzinusies, ka sirgst ar maniakālo depresiju. Slimības atklāšana palīdzējusi viņai uzlabot laulības dzīvi, aktrise pavēstījusi intervijā žurnālam InStyle.

„Šis ir bijis intensīvs laiks, labā un sliktā ziņā,“ atzinusi K.Zeta-Džounsa, kurai tikai pērn tika noteikta diagnoze - maniakālā depresija jeb psihiskie traucējumi (bipolārie traucējumi). Slimība izpaužas kā spēcīgas garastāvokļa maiņas – pozitīvs garastāvoklis jeb mānijas epizodes mijas ar depresijas epizodēm.

„Tu saproti, kas patiesībā esi un ar ko esi precējies. Tu konstatē sevī lietas, kuras nekad nevarēji iedomāties,“ 43 gadus vecā aktrise klāstīja intervijā žurnālam, stāstot par savu slimību.

Pērn aktrise tika nogādāta psihiatriskajā klīnikā, kurā pavadīja piecas dienas. Šajā laikā K.Zetai-Džounsai tika noteikta diagnoze – viņa sirgstot ar maniakālo depresiju.

Pēc slimības atklāšanas K.Zeta-Džounsa visvairāk mācījusies novērtēt vienkāršas ikdienas lietas – tādas kā tējas baudīšanu uz terases vai skaistu pēcpusdienu, klāstījusi aktrise.

Aktrise arī pieņēmusi lēmumu pārstāt lietot internetu. Līdz šim viņa internetā bieži lasījusi publikācijas par sevi, taču tās kļuvušas par „indi“, K.Zeta-Džounsa atzinusi InStyle.

„Es neesmu viena no tiem, kurai patīk personīgās problēmas iztirzāt publiski, taču, atklājot sabiedrībai, ka sirgstu ar bipolārajiem traucējumiem, es ceru, ka mani ciešanu biedri uzzinās, ka šo slimību var pilnībā kontrolēt. Es ceru, ka tas noņems stigmu, kas saistās ar šo slimību, un ka tie, kuri šo slimību nespēj kontrolēt, vērsīsies pēc palīdzības,“ uzsvēra aktrise, apliecinot, ka smagākais laiks viņai ir aiz muguras un viņa šobrīd ir atkal dzīvespriecīga.

Kā zināms, K.Zeta-Džounsa jau 12 gadus ir precējusies ar aktieri Maiklu Duglasu. Aktieriem ir divi bērni – dēls Dilans un meita Kerisa. Aktrise filmējusies daudzās pazīstamās kinolentēs - Oušena ducis, Zorro leģenda un daudzās citās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko