Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Cepam piparkūku mājiņu

Ir īstais laiks sākt noskaņoties Ziemassvētkiem. Brūna mīksta masa, papīra skice, pūdercukurs, krāsainas konfekšu podziņas.. Jā, tā top piparkūku mājiņa – brīnišķīgs dekors ar īstu svētku aromātu.

Man, protams, patīk oriģinalitāte, tāpēc komplektu, kurā viss sagatavots mājiņas celšanai, nepirkšu. Es gatavoju pati. Parasti uzzīmēju māju, kādā gribētos dzīvot, tad uzskicēju tās izklājumu uz rūtiņu papīra. Daļas izgriežu un katru lieku uz izrullētas mīklas – izgriežu un lieku cepties.

Patiesībā piparkūku mājiņu nav nemaz tik viegli pagatavot un procesa vidū sāk gribēties liekas rokas. Kaut gan neesmu konditore, ir daži padomi, kurus varu sniegt, lai procesu atvieglotu.

1. Lai būtu vieglāk mājas sienas salīmēt, ieteicams par pamatu izmantot piemērota izmēra kartona kastīti, kura aptīta ar foliju (sienas tik viegli negāzīsies).

2. Lai veiksmīgāk no mīklas izgriezt smalkās detaļas, izmantojiet papīra, nevis virtuves nazi.

3. Kad detaļas no mīklas izgrieztas, ieteicams tās ar smalku adatiņu sadurstīt – tā panāksiet, ka tās nedeformēsies.


4. Sienas, jumta daļas un citas lielās figūras jācepj atsevišķi no mazajām. Pirmo reizi gatavojot mājiņu, iesaku dažas detaļas uzcept dubultā (ja paliek pāri – var apēst).

5. Gleznojumus uz detaļām ieteicams uzzīmēt, kamēr tās ir uz galda – horizontālā stāvoklī (lai gan es pati ne vienmēr tā daru – patīk salikt mājiņu un tad dekorēt).

6. Gadījumā, ja mājiņa sanākusi šķība un ne visai glīta – to dekorējot ar krāsainām konfektēm, cukura graudiņiem, daudzus defektus var noslēpt.

Ļaujieties fantāzijai vai gatavojiet pēc piegrieztnēm (google meklētājā rakstiet, piemēram “gingerbread house template” vai “gingerbread house pattern” un tur atradīsiet vairākus piemērus).

P.S. Es iegādājos jau gatavās lētās mīklas, lai nav žēl eksperimentēt, pēc svētkiem mājiņu atdodu bezpajumtniekiem, kuri arī priecājas.

Raksts tapis sadarbībā ar sapnotava.wordpress.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tikpat talantīgs Lesijas līdzinieks

Gudri, uz cilvēku orientēti, runājoši, strādīgi un neuzbāzīgi kompanjoni – tā par gludspalvainajiem kollijiem saka Olga Duduša.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko