Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Deju mākslas festivāls Magic Dance Expo 2013 pulcēs 5000 dejotāju

Starptautiskās dejas mākslas festivāls Magic Dance Expo 2013, kas no 3.maija līdz 5.maijam norisināsies Ķīpsalā, varētu pulcēt ap 5000 dažādu stilu dejotāju no vairāk nekā 30 valstīm, informēja izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle.

Trīs dienu laikā Ķīpsalā norisināsies dažādu deju stilu, piemēram, street dance, breika, hiphopa, jazz dance, estrādes dejas, laikmetīgās dejas, čempionāti un sacensības un atvērtās deju meistarklases, kā arī būs skatāms mūzikls Mauglis. Viena asins tev un man.

Kā uzsvēra Tīle, šis festivāls nākamgad būs Rīgas kā 2014.gada Eiropas galvaspilsētas sastāvdaļa, un viņa mērķis ir labākos festivāla dejotājus iesaistīt Riga Magic Dance nākamā gada šova veidošanā. "Ideja uzveduma veidošanai man ir, tagad tikai jāatrod režisors," pauda BT 1 valdes priekšsēdētājs.

Pirmajā festivāla dienā skatītājiem tiks piedāvāts bērnu deju konkurss Magic Little Step 2013, kā arī divas Mārtiņa Brauna un Agra Daņiļeviča mūzikla Viena asins tev un man atjaunotā iestudējuma izrādes. Kā žurnālistiem pastāstīja iestudējuma idejas autors un horeogrāfs Daņiļevičs, mūzikla pamatā būs deja, un tajā tiks izmantota "laika pārbaudi izturējusī Brauna mūzika izrādei Mauglis. Viņš norādīja, ka mūzikls tiks iestudēts jau trešo reizi. "Tas parasti sākas ar dejotāju iniciatīvu, jo viņiem šo izrādi gribas atkal un atkal," stāstīja Daņiļevičs, piebilstot, ka, atšķirībā no iepriekšējām reizēm, šoreiz gandrīz visā izrādē būs dzīvā mūzika grupas Sīpoli, Ievas Kerēvicas, Rīgas Doma meiteņu kora, deju studijas Dzirnas dalībnieku un citu izpildījumā. Toties ir saglabājušās dekorācijas no pirmās izrādes, ko Dzirnu dalībnieki izdejojuši 1995.gadā.

Savukārt festivāla otrajā dienā gaidāmas sacensības ielu dejās jeb Riga Challenge 2013. Rīta pusē notiks atklātais Baltijas kauss ielu dejās, bet vakarā paredzētas atklātā Eiropas kausa sacensības, kas vienlaikus būs arī atlase čempionātam, kurš šovasar notiks Čehijā. Kā pastāstīja Open Baltic Street Show Cup un Open European Street Dance Cup /SDK.EUROPE Preselection rīkotājs Romans Matijesku, patlaban sacensībām pieteikušies vairāk nekā 500 dalībnieki, bet, tā kā pieteikšanās vēl nav beigusies, dalībnieku skaits varētu sasniegt 700. Viņš piebilda, ka šogad tiks vērtēti arī breika dejotāji.

Šajā dienā paredzētas arī 2.starptautiskās sporta deju sacensības Magic Dance 2013, kurās piedalīsies pasaules labākie Latīņamerikas deju pāri. Kā norādīja sacensību rīkotājs Ruslans Šabanovs, sacensības pulcēs vairāk nekā 400 deju pārus un tajās būs pārstāvētas vairāk nekā 20 valstis. Viņš pastāstīja, ka sacensībās paredzēti dažādi pārsteigumi, šovi un Latvijas zvaigžņu uzstāšanās. "Taču nākamais gads mums būs vēl nozīmīgāks, jo jāgatavojas Rīga 2014 programmai. Šogad esam piesaistījuši komandu, kas izvērtēs sacensību kvalitāti, lai nākamgad varētu to paaugstināt," sacīja Šabanovs.

Kā bērni, tā jaunieši un pieaugušie 4.maijā pulcēsies deju festivālā Karaļa deja. Sacentīsies gan deju grupas, gan individuālie dalībnieki. Kā žurnālistiem pavēstīja dejotājs un horeogrāfs Deniss Tumakovs, dalībai konkursā saņemti vairāk nekā 100 pieteikumi no visas Latvijas, un Karaļa deja varētu pulcēt ap 1000 dejotāju.

Toties festivāla noslēguma dienā paredzēts Latvijas Show Dance čempionāts 2013, kurā iekļausies arī Latvijas Laikmetīgās dejas čempionāts. Šovu deju pamatā būs klasiskie deju stili, kas tiks izpildīti stilizēti, bet laikmetīgā deja kā virziens šajās sacensībās figurēs atsevišķi, pauda Latvijas Mūsdienu deju asociācijas viceprezidents un "Veizāna deju skolas" direktors Edmunds Veizāns. Viņš sacīja, ka 5.maijā būs iespēja vērot arī atklāto Latvijas kausu ielu dejās jeb Open Latvia Street Dance Cup 2013, kur līdzās Latvijas dejotājiem piedalīsies arī pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas. Sacensībās piedalīsies dažādu vecumu dejotāji ar atšķirīgas sarežģītības šoviem, kuru pamatā būs ielu deja. "Arī mēs ejam uz Rīga 2014, un nākamgad šos pasākumus mēģināsim rīkot plašākā mērogā," sacīja Veizāns.

5.maijā festivāla Magic Dance Expo 2013 apmeklētāji varēs vērot arī starptautisko deju konkursu Magic Dance Cup. Pa dienu gaidāms konkursa pusfināls, bet vakarā - fināls. Kā pastāstīja Tīle, konkursā gaidāmi 18 deju uzvedumi. Pasākumu aģentūras "Piraija Event" valdes priekšsēdētājs un "Magic Dance Cup" producents Oskars Šļakota norādīja, ka minētais konkurss norisinās jau otro gadu. Tā mērķis ir meklēt dejas un citu mākslu sintēzi, izvirzoties ārpus dejas rāmjiem. Šajā konkursā par tituliem un 6000 eiro (4216 latu) naudas balvu sacentīsies deju studija "Most Wanted", "Kaprīze", "JV Clubs", "Pro-X", "Body & Soul", "Studio X1", "Glamorous", "HoopDance Studio", "Riga Waackers", karsējkomanda "BK BA Turība", breika grupa "Camelot" un "Extreme Dance school", sporta teātris "GG Studio", "Veizāna deju skola", deju teātris "DK Dance Theatre" un radošā darbnīca "Kofeīns".

Konkursā savu dejotprasmi demonstrēs kolorītais un ekstravagantais skatuves mākslinieks Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis, kurš veidos šovu kopā ar deju studijas "Body & Soul" dejotājiem. Jaunā dziedātāja Sabīne Berezina gatavos šovu kopā ar "Pro-X , mūziķis Miks Dukurs uzstāsies kopā ar "JV Clubs", māsas dvīnes Drozdovičas sadejosies ar "Most Wanted", bet sportiskie ielu vingrotāji "Limitless Workout" konkursā piedalīsies kopā ar deju studiju "Glamorous". Konkursantu vidū būs arī ārzemju dejotāji un horeogrāfi - deju trupa "LYBS" ar horeogrāfu Aviku Parkūru no Indijas un deju studija "INdY Dance" no Lietuvas. Radošajai darbnīcai "Kofeīns" priekšnesumu veidos horeogrāfs no Londonas un Venecuēlas Fransiss Kardoso, kurš ir "Britain’s Got Talent" un "X-Factor" dalībnieks, toties deju studijā "Studio X1" salsas šovu iestudēs kubietis Ivans Salasars.

Tāpat deju mākslas festivāla laikā norisināsies atvērtās deju klases - 4.maijā Ķīpsalā notiks darbnīcas, kurās interesenti varēs iepazīt afrikāņu deju, flamenko ritmus, čigānu dejas, 70.gadu dejas un kapoeiru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko