Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kā atvieglot alerģisko acu simptomus?

No alerģiskiem acu iekaisumiem jeb alerģiskiem konjunktivītiem nav pasargāts neviens. Kā rīkoties, ja parādījušies pirmie alerģijas simptomi? To portālam www.sieviesuklubs.lv stāsta Viktorija Vlasenko, optometriste optikas salonos Metropole.

Lai atvieglotu acs alerģijas simptomus, var lietot acu pilienus – mākslīgās asaras. Šādus acu pilienus var nopirkt bez receptes, un ar to palīdzību izskalot alergēnu no acīm, tā mazinot alerģiska konjunktivīta simptomus.

Tomēr, nevajadzētu sevi mocīt un likt paciest šos te simptomus, bet pēc iespējas ātrāk meklēt speciālista palīdzību! Vizīte pie acu ārsta palīdzēs noskaidrot, vai ir nepieciešams izrakstīt kādus konkrētus pretalerģijas acu pilienus, un, ja tas būs nepieciešams, saņemsiet recepti medikamentu iegādei.

Lai kaut nedaudz mazinātu diskomfortu, ko izjūtat acu alerģijas izpausmes laikā, sekojiet līdzi plakstu un skropstu higiēnai! Nomazgājiet acis zem tekoša ūdens, vai izmantojiet aukstas kompreses, kas palīdzēs atvieglot simptomus un nomierinās acis.

Iespējams, ārsts ieteiks Jums lietot antihistamīna jeb pretalerģijas preparātus, kas palīdzēs organismam cīnīties ar alergēnu, un atvieglos vai pat pilnībā noņems simptomus.

Ja ārstēšana nelīdz- alerģiskās pazīmes nemazinās un nepāriet, tas nozīme, ka saskare ar alergēnu ir joprojām un nepieciešams konsultēties ar ārstu alergologu, lai noskaidrotu alergēna veidu.

Ir svarīgi neatlikt terapiju, bet laicīgi cīnīties ar alerģijas izpausmēm, lai netiktu ierosināts!  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko