Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kā izkļūt no neveiksmīgu attiecību virpuļa

Tad, ja nekādi neizdodas sastapt savu īsto cilvēku un izveidot pastāvīgas attiecības, tam iespējami vairāki kavēkļi. Tomēr ar iekšēju vēlmi un apņēmību, mums pašām ir iespēja to mainīt! Kā? To Sieviešu Klubam atklāj psihoterapeite Jolanta Cihanoviča

Nezinām, ko vēlamies

Speciāliste stāsta, ka viens iemesls tam, kādēļ sievietei neizdodas nodibināt ilgstošas partnerattiecības, varētu būt tas, ka vai nu viņa īsti nezina, ko pati vēlas, vai arī zina, bet baidās uzdrīkstēties, ja viņas vēlmes ir pretējas tam, ko par labu un pareizu uzskata sabiedrība.
„Šajā gadījumā sieviete dzīvesbiedru meklē "ne tur" un ne tādu, kādu vēlas, un, protams, šādi nevar gūt gandarījumu no tā, kādas šīs partnerattiecības veidojas,” skaidro Jolanta Cihanoviča.

Jāsaprot, kādu partneri un attiecības gribam!  
„Vēl viens iemesls, kādēļ sievietei neizdodas sastapt savu īsto vīrieti un nodibināt veiksmīgas attiecības varētu būt tas, ka satiekot „ne tos cilvēkus”, bieži vien zinām, kā pietrūkst, bet nezinām to, ko mēs vēlētos!
Līdzīgi kā profesionālās jomas izvēlē, arī šajā gadījumā ļoti svarīgi saprast, kas ir tas, kas katrai no mums attiecībās ir vajadzīgs!
Zinu kādu sievieti, kurai ilgu laiku nekādi neizdevās nodibināt pastāvīgas attiecības, jo ikreiz, kad viņa juta, ka tās kļūst tuvākas, no tām aizgāja. Tiklīdz šī sieviete attiecībās zaudēja neatkarību un kļuva par cilvēku, kurš mazgā traukus un vairāk seko līdzi mājas ikdienas dzīvei un pienākumiem, viņa allaž savus partnerus pameta,” stāsta psihoterapeite.
Kā skaidro speciāliste, tam par iemeslu bijusi sievietes rīcība pašā attiecību sākumā, kad viņa vīriešiem vienmēr devusi mājienu, ka rūpes par mājas dzīvi ir tas, ko viņa būtu gatava darīt un labprāt darīs. Partneros, protams, radās sajūta, ka šī sieviete attiecības vēlas veidot tieši šādas, un to no viņas arī sagaidīja. Tomēr brīdī, kad tās kļuva stabilas un sākas kopdzīve, sieviete to vairs nebija gatava uzņemties, lai gan iepriekš ar savu rīcību vīriešiem allaž bija devusi šādu cerību. Tad sākās konflikti un viņa aizgāja.

Kā rīkoties, lai attiecības veidotos?
„Lai attiecības veidotos veiksmīgas, tas, ko mums vajadzētu darīt, ir ļoti skaidri apzināties pašām savas robežas: kas attiecībās būtu tas, ko esam gatavas darīt, un ko nē, kas ir tas, ko varam pieņemt, un ko nevaram tikai tādēļ, ka tās ir citas vērtības, kas pretējas mūsu pārliecībām, kā arī saprast, kas mums attiecībās no otra cilvēka ir vajadzīgs! Savukārt tad, kad attiecības jau veidojas, ļoti būtiski ir iemācīties skaidri saprast to, ko otra cilvēka rīcības stāsta par viņa vērtībām un viņa gaidām, un ar partneri par to runāt! Tāpat mums jābūt spējīgām kļūt elastīgām! Protams, mēs varam veidot attiecības ar savām skaidrām, konkrētām prasībām tajās, tomēr attiecībās šāda pieeja ne vienmēr darbojas, un ir situācijas, kurās nākas rast kompromisu vai arī piekāpties! Ja zinām, kas katrai no mums patiesi ir vajadzīgs, izprotam, ko partneris vēlas no mums, un kā viņam to spējam sniegt, iespēja atrast savu īsto cilvēku un nodibināt tuvas, ilgstošas attiecības, ir daudz lielāka," tā Jolanta Cihanoviča.

Raksts tapis sadarbībā ar sieviesuklubs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko