Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kā pārvarēt klusumu seksuālajās attiecībās?

Ko darīt, kad ievēro, ka ar savu vīru vai mīļoto draugu ir ieildzis klusums seksuālajās attiecībās? Kā atbrīvoties no nepatīkamajām sajūtām, emocijām?

Atbild geštaltterapeite Solvita Vektere:

Kad sieviete pirmo reizi sevi pieķer pie domām, ka mums ar vīru sen nav bijis sekss, uzreiz galvā ieklīst domas: kas ar mani notiek, vai vaina ir manī? Bet problēmas ar seksu nav tikai sievietes atbildība! Tā ir abpusēja atbildība.

Padomā – kas notiek ar tavu vīru? Kāpēc viņš ir mierā ar tik lielu vēsumu guļamistabā? Vai viņam ir mīļākā? Kā viņš apslāpē ilgas pēc seksa?

Tā ir diezgan normāla parādība, ja sieviete (kaut arī tikai zemapziņā) jūt, ka vīram ir mīļākā, seksu ar viņu pašu vairs nevēlas.

Bet diemžēl sievietes apziņa bieži visu vainu par seksuālo disfunkciju uzņemas viena. Vēl izlasa internetā, ka iespējams viņa ir frigida un ar viņu viss nav kārtībā.

Pirmais, kas šādā situācijā ir jādara - mierīgi jāizrunājas ar savu mīļoto. To nevajag darīt guļamistabā. Atrodiet labāk kādu neitrālu vietu, piemēram, kafejnīcu. Un izbrīvējiet viens otram vairāk brīva laika, lai nekur pēc tikšanās nav jāsteidzas. Lai saruna nepārvērstos strīdā, iepriekš vienojaties, ka viens otru nevainosiet un neaizvainosiet. Tai jābūt civilizētai laulāta pāra sarunai.

Pajautā savam vīrietim, vai viņš ir priecīgs, ka jums tik ilgi nav sekss? Vai ar jūsu kopdzīvi jūtas šādi apmierināts? Kāpēc jums abiem negribas mīlēties?

Atklātajā sarunā vajadzētu nākt kopīgiem secinājumiem un risinājumam.

Raksts tacis sadarbībā ar Sieviesuklubs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko