Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kā rūpēties par savu auglību?

Jau pagājis gandrīz gads, bet vēl neesam tikuši pie bērniņa. Pieļauju, tas tāpēc, ka mīlējamies 1-2 reizes nedēļā, jo ikdienā pēc darba vienkārši kājas nevar pavilkt. Taču, domājot par bērniņa ieņemšanas tematu, izasīju jūsu aprakstā, ka varat pastāstīt, kā rūpēties par savu auglību. Mmm, es laikam šim jautājumam pati nekad neesmu pievērsusies un, domājams, tagad, kad gaidām piesakāmies mazuli, man būtu pēdējais laiks parūpēties par savu auglību... Un vai ir kaut kas, ko arī vīrietis var darīt lietas labā?

Atbild: Anna Suhanova, auglības atpazīšanas metodes instruktore:

Vispirms gribu pateikt paldies par jautājumu . Manuprāt, to būtu jāmāca meitenēm skolā sākot ar pirmo klasi. Pilnu apmācības kursu, atbildot uz šō jautājumu es jums sniegt nevarēšu, jo auglības atpazīšanas kursos mēs par to runājam 11 nodarbībās, kur katra no tām ilgst divas stundas. Pieteikties var www.auglība.lv Bet varbūt dažas pamatlietas. Vīrietim spermatozoīdi sāk veidoties pusaudžu vecumā, un darbojas līdz pat mūža galam. Katru sekundi viņa organismā piedzimst 1000 mazo astainīšu un, nodzīvojot vidēji 75 dienas, tie nomirst dabīgā nāvē, līdz ar to arī katru sekundi 1000 spermatozoīdu nomirst. Secinājums ir tāds - vīrietis ir spējīgs atjaunoties. Galvenie ieteikumi vīrietim: pāri visam KUSTĪBA!!! Visas problēmas šodien rodas no mazkustīga dzīvesveida. Kāds tad ir mūsdienu vīrieša dzīvesveids? Nu tā, vidēji ņemot. No rīta pieceļas, KARSTA duša, tad STIPRA kafija. Uz darbu brauc ar MAŠĪNU, ziemā APSILDĀMIE sēdekļi. Darbā visu dienu SĒŽ pie DATORA, dzer KAFIJU. Mājās ar MAŠĪNU, ziemā APSILDĀMIE sēdekļi. Atbrauc un pavada laiku pie TELEVIZORA, iedzerot pa kādam ALIŅAM . Es, protams, nedaudz pārspīlēju, bet tās visas ir tās lietas, kas stipri pazemina auglību. Vēl arī stress, pārslodze, darbaholisms, smēķēšana, neveselīgs uzturs, karstas pirtis un apspīlēts, sintētisks apģērbs. No pieredzes zinu, ka, ja vīrietis maina savu dzīvesveidu, tad diezgan īsā laikā viņa organisms atjaunojas.

Sievietei šajā ziņā ir grūtāk. Dažas lietas es jau aprakstīju, atbildot uz iepriekšējo jautājumu. Bet vēl gribu teikt, ka sieviete tā īsti neatjaunojas, atšķirībā no vīrieša. Sievietei olšūnas aizmetņi, visi, ko viņa dzīves laikā izmanto, viņai rodas jau mātes miesās. Reproduktīvā vecumā hormonu ietekmē tie sāk veidoties, augt un katrā ciklā notiek ovulācija. Līdz ar to secinājums ir tāds - viss, kas notiek ar sievieti, notiek arī ar viņas olšūnu, sākot jau no laika, kad viņa atrodas mātes vēderā. Tāpēc sievietei ir ļoti jārūpējas jau no bērnības (to būtu jāzina vecākiem) par sava dzīvesveida ekoloģiju. Un katrs gadījums ir arī ļoti individuāls. Domāju, ka jums ir savi individuālie iemesli kāpēc bērniņš nepiesakās un tos arī individuāli būtu jāizrunā un jāmeklē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko