Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kaķis ar 26 kāju pirkstiem izglābj dzīvnieku patversmi

Kaķis ar 26 kāju pirkstiem izglābis Milvoki Dzīvnieku glābšanas centru no bankrota, ar savu neparasto izskatu piesaistot ziedotājus.

Rudi strīpainajam kaķim Danielam ir ģenētiska mutācija, kas izraisa polidaktīliju jeb papildus pirkstus - šajā gadījumā pa diviem papildus pirkstiem katrai ķepai.

Neparasto kaķi oktobrī izglābusi patversmes īpašniece Eimija Rovela, kas bija ieradusies dzīvnieku ķērāju dienestā pakaļ citam pūkainim.

Tagad kaķis kļuvis par oficiālo talismanu Milvoki Dzīvnieku glābšanas centram, kas uzņem eitanāzijai nolemtus dzīvniekus.

Dzīvnieku patversmei draudēja slēgšana, jo tai no 1.janvāra paziņots par īres maksas divkāršošanu, ko tā nevar atļauties.

Taču jaunais patversmes talismans piesaistījis lielu interesi patversmei, daudziem cilvēkiem atsaucoties uz lūgumu ziedot 26 dolārus - pa vienam dolāram katram Daniela pirkstam.

Īsā laikā patversmei saziedoti jau 86 000 ASV dolāru, no kā lielākā daļa - aptuveni 50 000 dolāru - nākuši tieši no maziem ziedojumiem.

Labie ziedojumu vākšanas kampaņas panākumi iedrošinājuši Dzīvnieku glābšanas centru meklēt pastāvīgu mītni līdzšinējo no lielveikala īrēto telpu vietā.

Patversme cer savākt 125 000 ASV dolāru, kas ļaus tai būt finansiāli neatkarīgai.

Parasti kaķiem ir 18 pirksti - pa pieciem priekšķepām un pa četriem pakaļķepām. Daniela 26 kāju pirksti tomēr viņam nenodrošina vietu Ginesa pasaules rekordu grāmatā. Šis rekords pieder Kanādā dzīvojošam kaķim Džeikam, kura ķepām ir 28 pirksti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko