Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kāzu svinību tendences 2020. gadā

Tāpat kā ļoti dažādas ir līgavu un līgavaiņu personības, tik dažādos veidos var nosvinēt arī kāzas – scenāriju ierobežojums ir vienīgi fantāzijas lidojuma un atvēlētā budžeta līdzsvars. Taču ik gadu pamainās tendences attiecībā uz kāzu dizainu, ziedu izvēli, tērpiem un tā tālāk. Kas aktuāls 2020. gadā?

Krāsu sprādziens

Kāzu dizaina jomā ierastās krāsas ir pasteļtoņi, rozā nokrāsas, piparmētru tonis, baltā kombinācija ar zaļo vai vīnsarkano, violeto un citiem klasiski vienkāršiem toņiem. Tumšajiem toņiem reti kad ir vieta kāzu paletē, un arī draiskošanās ar pretkrāsām vai spilgtām krāsām ir visai neierasta, bet tieši tā šogad būs aktuāla! Raibums ne tikai ziedu pušķos, bet it visos dekoros, piemēram, galda klājumā – drošas apdrukas var būt gan uz salvetēm, gan galdauta. Ņemiet savu mīļāko krāsu un izmantojiet to ne tikai nelielos akcentos, papildinot balto pamattoni, bet arī kā bāzes toni un apspēlējiet, kombinējot ar drosmīgām pretkrāsām. Piemēram, apelsīnu oranžo ar lavandas violeto un dzīvīgi zaļo vai zilo ar dzelteno un tā tālāk. Starp citu, Pantone klasiski zilo toni ir pasludinājis par 2020. gada aktuālāko krāsu, tāpēc tai noteikti ir vieta šī gada kāzu paletē. 

Kāzu dekoratore Baiba Prindule-Rence seko izstrādātajam stilam, kurā arī šogad būs rustic (lauku stila) elementi, savvaļas dabas detaļas un meža klātbūtnes noskaņas.

Izmantot sezonālus un ilgtspējīgus dekorus ir gan pasaules tendence, gan praktiska nepieciešamība – tie ir pieejamāki un lētāki, turklāt aizvien vairāk pāru kāzu ceremonijas rīko brīvā dabā, bet drosmīgākie ir gatavi arī kāzu ballītei pielāgot netradicionālas vietas. 

Kāzas ir pasākums, kas lielā mērā balstās uz rituāliem, tradīcijām, ticējumiem, un šeit ir īstā vieta mistērijai! Latviešu etnogrāfiskās kāzu tradīcijas tiek modernizētas vai aizstātas ar pārim individuāli pielāgotiem rituāliem, un aizvien vairāk gan kāzu aktivitātēs, gan dekoros dominē misticisms, tāpēc dekorēšanā tiek izmantoti dažādi kristāli, akmeņi, putnu spalvas un citi dabas elementi. 


Modē – praktiskums

Kāzas ir vienas no nozīmīgākajām un parasti arī greznākajām svinībām cilvēka mūžā, taču tajās ienāk praktiskums. Cilvēki nevēlas lieki tērēties, svarīgākas par ārišķībām ir emocijas un piedzīvojumi. Tādēļ rūpīgi jāizvēlas vieta, kas pati par sevi jau ir skaista. Varbūt var iztikt bez dāvaniņām viesiem? Kāzas svinēt restorānā, īrēt viesu namu uz vienu, nevis trīs dienām? Kāzu aģentūras Bannte vadītāja Inga Bērziņa iesaka kāzu svinībām izvēlēties nevis nedēļas nogales, kā visbiežāk ierasts, bet gan kādu citu nedēļas dienu. Savlaicīgi informēti, kāzu viesi spēs izbrīvēt laiku arī darba dienā. Iespējams, šajā dienā būs pieejama jūsu izsapņotā svinību vieta, varbūt kādus no pakalpojumiem varēsiet saņemt lētāk un nebūs jāgaida garās rindās baznīcā vai dzimtsarakstu nodaļā, kā tas nereti gadās populārajās ceremoniju vietās, kur viens pāris nāk pa durvīm ārā, bet nākamais jau soļo iekšā. Aktuālas ir arī kāzas mazā viesu lokā – ne vienmēr tas saistās ar lielu naudas taupīšanu, bet gan ar iespēju rūpīgāk izplānot scenāriju, izvēlēties īpašas detaļas u. tml. 

Kā svaiga ideja kāzu jomā ir arī saderināšanās fotosesija. Paziņojiet tuviniekiem par savu svarīgo lēmumu skaistu bilžu veidolā! Atšķirībā no kāzu bildēm šādā fotosesijā ir iespējas plašāk spēlēties ar dažādiem stiliem, fotografēšanās laikā nav stresa, kā visu paspēt. Fotosesiju varat apvienot ar ceļojumu un ar profesionāla fotogrāfa palīdzību iemūžināt savus laimīgos mirkļus neparastākā vidē.


Kleitas un aksesuāri

"Topošās līgavas savai īpašajai dienai aizvien meklē ko unikālu un nebijušu, vienlaikus novērtējot arī klasisku eleganci un laika gaitā pārbaudītas vērtības," saka zīmola Ingrida Bridal dizainere Ingrīda Vaivade. Mežģīnes, tills, pērlīšu izšuvumi, ziedu aplikācijas un volāni – tie tik ļoti piestāv kāzām! 2020. gadā līdz šim stilīgā minimālisma (grieķu siluets, spil-dress un vienkāršas mežģīņu kleitiņas) vietā ienāk grezni, apjomīgi tērpi. Tas gan nenozīmē, ka jāvelk kleita kā putukrējuma torte – uzsvars ir uz greznību un drosmīgiem siluetiem.  Aktuāla ir arī tērpu maiņa svinību gaitā – viena kleita ceremonijai un kāzu dejai, cita – pēc pusnakts, bet vēl viens tērps nākamajai dienai vai kāzu ceļojuma fotosesijai. Stilisti iesaka – lai tērpi paši par sevi stāsta par līgavas personību. 

Bet ko darīt ar plīvuru? Tas vai nu ir, vai arī tā nav – nekāda minimālisma. Ja līgava izvēlas likt plīvuru, tam jābūt garam, iespaidīgam. Kā alternatīva populāri kļūst ar rokām darināti vainadziņi jeb kroņi. Zīmols CROWN ME The Bride rada filigrānas rotas un matu aksesuārus gan no pērlītēm, gan spalvām un citiem grezniem materiāliem, kurus viegli pieskaņot jebkuram tērpam. "Kroņi vienlaikus iemieso latviski tautisko un karalisko, kā greznību, tā lakonismu, bet viennozīmīgi uzdrošināšanos un izredzētību," uzsver zīmola radītāja Madara Uburģe. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko