Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Midltonei jākniksē "īsto" princešu priekšā

Lai arī prinča Viljama sieva Ketrīna britu karaļnamā uzņemta draudzīgi un, iespējams, viņa nākotnē kļūs par jauno Lielbritānijas karalieni, jaunā karaļnama etiķete paredz, ka viņai jākniksē īsto princešu priekšā, kuras aristokrātisko titulu ieguvušas piedzimstot, nevis ieprecoties britu karaļnamā, ziņo britu mediji.

Proti, K.Midltonei jākniksē princešu Beatrises un Eiženijas priekšā, tiekoties ar viņām saviesīgos pasākumos vai arī privāti. Šis noteikums attiecas uz situācijām, kad K.Midltoni nepavada viņas vīrs – princis Viljams.

Jaunie noteikumi nosaka kārtību, kādā karaļnama ģimenei jāparādās tiesas priekšā, kā arī ietekmē to, kādā secībā britu karaļnama pārstāvji ierodas dažādos pasākumos. Etiķeti karaliene Elizabete II mainījusi, lai jaunajā kārtības rullī tiktu ņemtu vērā prinča Viljama sieva.

Viljama prombūtnē Kembridžas grāfienei jākniksē arī citu karaļnama dāmu priekšā – tiekoties ar princesi Annu un princesi Aleksandru, karalienes Elizabetes II māsīcu.

Tomēr noteikumi paredz, ka arī K.Midltones priekšā kādam tomēr ir jākniksē. Karalienes dēla – prinča Edvarda sievai Sofijai turpmāk jākniksē, ik reizi tiekoties ar K.Midltoni. Jāpiebilst, ka Sofijai šis ir kārtējais pazeminājums, saskaņā ar britu karaļnama kārtības rulli – proti, pirms prinči Čārlzs un Endrjū bija precējušies, viņa karaļnamā bija viena no augstāk stāvošajām sievietēm. Pēc prinču Čārlza un Endrjū precībām Sofijai bija jāsāk kniksēt abu prinču dzīvesbiedru priekšā.

K.Midltonei, saskaņā ar jauno etiķeti, vienmēr būs jākniksē karalienes Elizabetes II un viņas vīra, kā arī sava vīratēva – prinča Čārlza un viņa sievas priekšā, neraugoties uz to, vai princis Viljams ir kopā ar viņu, vai nē.

Karalienes meita, princese Anna savulaik esot atteikusies kniksēt princeses Diānas, vēlāk arī otrās Čārlza sievas – Kamillas priekšā, uzsverot faktu, ka Diāna un Kamilla karaļnamā esot ieprecējušās, savukārt viņa visu dzīvi veltījusi karaļnama sabiedriskajiem pienākumiem, vēstīja izdevums Daily Mail.

Lai izvairītos no konfliktiem, pirmo reizi etiķetes noteikumus karaliene izstrādājusi 2005.gadā pēc Čārlza laulībām ar Kamillu.

Noteikumi panāca to, ka Kamillas tituls oficiālajā etiķetē ticis novērtēts zemāk par princešu Annas, Beatrises, Eiženijas un Aleksandras tituliem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko