Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Mīklaini atradies Cepumu briesmoņa nozagtais vācu cepumu ražotāja simbols

Mīklainā kārtā atradies Cepumu briesmoņa nozagtais un šantāžai izmantotais vācu populārākās cepumu ražotnes simbols - liels zelta cepums, vēsta The Local.

Kompānijas Bahlsen emblēma Leibniz zelta cepuma formā otrdienas rītā mīklainā veidā atradusies iekārta zirga statujas kaklā Leibnica universitātes priekšā.

Kompānijas Bahlsen emblēma virs uzņēmuma Hannoveres biroja durvīm karājusies kopš 1913.gada, taču janvāra vidū tā pēkšņi pazuda.

Dažas dienas pēc 20 kilogramus smagā zelta cepuma pazušanas vietējam laikrakstam tika nosūtīta vēstule un fotogrāfija, kurā bērnu šova Sezama iela varoņa Cepumu briesmoņa kostīmā tērptais zaglis iekodies Bahlsen simbolā.

"Cepums ir pie manis!" teikts vēstulē. "Ja jūs to vēlaties atpakaļ, jums kādā februāra dienā jānosūta cepumi visiem bērniem Bulta slimnīcā. Bet tiem jābūt piena šokolādes cepumiem, nevis tiem ar tumšo šokolādi vai vispār bez tās. Un vēža nodaļas bērniem jādod zelta cepums."

Zaglis arī prasīja, lai par cepuma atdošanu piesolītie 1000 eiro (700 lati) tiktu ziedoti Hannoveres dzīvnieku patversmei.

"Tas ir pavisam nopietni! Citādi cepums nonāks miskastē ar [Sezama ielas varoni] īgņu Oskaru!" draudēja Cepumu briesmonis.

Atbildē uz Cepumu briesmoņa šantāžu kompānijas Bahlsen izpilddirektors Verners Mihaēls Bālzens solīja ziedot dažādām labdarības organizācijām 52 000 cepumu paciņu, vienlaikus norādot, ka kompānija nepakļausies šantažētāju prasībām.

Savukārt pirmdien Hanoveres laikraksts Hannoversche Allgemeine Zeitung saņēma otru vēstuli, kurā Cepumu briesmonis solīja atdot nozagto talismanu.

"Tā kā ["Bahlsen" izpilddirektors] Vernijs cepumu mīl tik pat ļoti kā es un tagad vienmēr raud, un viņam cepuma ļoti pietrūkst, es viņam to atdošu!!!" teikts vēstulē.

Tik pat mīklaini kā pazuda, 20 kilogramus smagais "zelta cepums" otrdienas rītā atradies.

Izmantojot autopacēlāju, Hanoveres policisti un ugunsdzēsēji piesardzīgi atbrīvoja cepuma emblēmu.
Pēc policijas sākotnējā novērtējuma, atgūtais "zelta cepums" ir īstais, taču tam vēl tiks veiktas pārbaudes, lai pārliecinātos par tā autentiskumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko