Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Nike Riga Run pieteikušies jau vairāk nekā 5000 dalībnieku

Jau šo svētdien, 26.augustā notiks lielākais sporta labdarības pasākums Latvijā - Nike Riga Run, kurā pieteikušies piedalīties jau vairāk nekā 5000 aktīva dzīvesveida un labdarības idejas atbalstītāju. Daudzi no viņiem tiksies jau otrdienas vakarā, kad aizvadīs vienu no pēdējiem Nike Riga Run bezmaksas treniņiem pirms gaidāmajām sacensībām. Savukārt aktuālāko informāciju un startam nepieciešamo dokumentāciju varēs saņemt Nike Riga Run EXPO laikā, kas no 23.augusta līdz 25.augustam notiks tirdzniecības parkā Alfa.

Treniņu sezonas noslēgumā organizatori otrdienas vakara treniņa dalībniekiem sagatavojuši dažādus pārsteigumus. Norises laiks un tikšanās vieta paliek nemainīga - plkst. 19:00 pie Sportland nomas punkta. Par iesildīšanos rūpēsies Nike Training Club treneri Marta Kešāne un Kristaps Strods, turklāt šī būs pirmā reize, kad ikviens varēs izmēģināt izveidoto Nike Riga Run sacensību trasi.

Pēdējos treniņos vēl varēs saņemt Tallink akcijas uzlīmi. Sezonās laikā sakrājot desmit uzlīmes, reģistrējoties un piedaloties Nike Riga Run pasākumā ir iespēja doties jūras ceļojumu uz Stokholmu kopā ar Tallink. Ierastais treniņš plānots arī ceturtdien, kad būs vieglāka slodze un mērenāks ritms. Rollerslēpošanā, skrituļslidošanā un nūjošanā tā būs pēdējā tikšanās uz treniņu šosezon, taču skrējēji plāno turpināt iesākto treniņprocesu arī pēc sacensībām. Nike Riga Run sezonu uzsāka 3.aprīlī, un šajos mēnešos treniņos iesaistījušies vairāki simti sportotāju.

Reģistrācija interneta vietnē www.nikerigarun.lv, kā arī veikalos Sportland un Nike būs iespējama tikai līdz 22.augusta plkst. 20:00. Vēlāk pieteikties dalībai varēs tikai Nike Riga Run EXPO laikā, kas no 23.augusta līdz 25.augustam notiks tirdzniecības parka Alfa. Reģistrācija notiks arī sacensību dienā, bet par paaugstinātu maksu - Ls 10 individuālajās disciplīnās un Ls 20 komandas startam.

Organizatori uzsver, ka EXPO paredzētajās trīs dienās dalībniekiem jāizņem startam nepieciešamie dokumenti. Lai to izdarītu, būs nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu vai apstiprinājuma vēstuli par veiksmīgu reģistrēšanos interneta vietnē www.nikerigarun.lv, vai pieteikšanās anketas kuponu tiem, kuri reģistrējušies Sportland un Nike veikalos. Tie 232 dalībnieki, kuri reģistrējās sacensībās līdz 5.februārim, kopā ar starta dokumentiem saņems arī Nike Riga Run kluba biedra karti, kas turpmāk nodrošinās dažādus lieliskus piedāvājumus no pasākuma atbalstītājiem. Dāvanā viņi arī saņems Nike Riga Run oficiālo T-kreklu.

Nike Riga Run 26.augustā sāksies jau plkst. 9:00, kad darbu sāks info telts, mantu glabātuve un velonovietne. Savukārt pirmais starts paredzēts plkst. 10:30, kad 10 kilometru distancē dosies rollerslēpotāji. Stundu vēlāk tikpat garu distanci veiks skrituļslidotāji, kuri sacentīsies ne tikai par uzvaru Nike Riga Run, bet arī par Latvijas čempionu titulu. No plkst. 12:00 notiks Tallink bērnu skrējiens pa vecuma grupām, bet plkst. 13:00 būs Nike Riga Run atklāšanas ceremonija ar dažādu Latvijā zināmu mūziķu piedalīšanos. Tai sekos viens no emocionālākajiem brīžiem - Mazo sirsniņu skrējiens, un tajā piedalīsies bērni no minētā Ziedot.lv projekta, kuriem Nike Riga Run nodos visus savāktos līdzekļus no dalības maksām. Pēc viņiem trasē dosies skrējēji, kuriem šis arī būs Latvijas čempionāts, un nūjotāji. Plkst. 13:30 sāksies Tallink bērnu skrituļslidojums, bet plkst. 15:00 dos startu Swedbank 4x2,5 kilometru stafetes skrējienam, tāpat arī skolu komandām, kurām paredzēta atsevišķa ieskaite 7.-9. un 10.-12. klašu grupās.

Papildus informācija

Nike Riga Run ir lielākais sporta labdarības pasākums Eiropā, kur visi ieņēmumi no dalības maksām tiek novirzīti labdarībai - organizācijas Ziedot.lv projektam Mazajām sirsniņām. Pasākuma sauklis Palīdzi skrienot! vislabāk raksturo Nike Riga Run ideju: piedaloties palīdzēt sev, rūpējoties par savu veselību, tajā pašā laikā sniedzot atbalstu bērniem, kam liegts kustību prieks. 2010. gadā Nike Riga Run savāca 5 540 latu, sniedzot atbalstu astoņiem bērniem, 2011. gadā - 14 383 lati, kas palīdzēja atgūt veselību 14 bērniem.

Īpaša uzmanība šosezon veltīta skolēnu motivēšanai būt aktīviem un sportiskiem. Pēc Swedbank iniciatīvas izstrādāta rokasgrāmata ar inovatīvu treniņu metodiku un programmu, kas sezonas laikā tiks nogādāta visām Latvijas skolām. No 3.februāra Nike Riga Run kopā ar sadarbības partneriem vada treniņus dažādu valsts reģionu izglītības iestādēs, lai klātienē iepazīstinātu ar veselīga un aktīva dzīvesveida pamatprincipiem. Nodarbībās piedalās 7.-12. klašu audzēkņi, kuri 26.augustā Nike Riga Run ietvaros varēs startēt Swedbank skolu stafetē.

Plašāka informācija par Nike Riga Run gaidāmo pasākumu ir pieejama interneta vietnē www.nikerigarun.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko