Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Noskaidroti ielūgumu ieguvēji uz dziedātājas Aijas Andrejevas koncertu!

Noslēdzies konkurss par ielūgumiem uz dziedātājas Aijas Andrejevas jaunās koncertprogrammas Mežā koncertu Rīgā - ielūgumus (katrs divām personām) ieguvuši Baiba Āboliņa, Raitis Baltpurviņš un Sanita Babre.

Koncerts notiks Mūzikas namā Daile sestdien, 22.februārī, plkst. 19.

Konkursa uzvarētāji, kuri starp pareizo atbilžu autoriem tika izlozēti, ielūgumus var saņemt Diena.lv birojā Rīgā, Mūkusalas ielā 15, uzrādot personapliecinošu dokumentu.

Pareizās atbildes uz konkursa jautājumiem bija:

1. Andrejevas albumā Mežā iekļautais dzejolis, kam pirms Kārļa Lāča mūziku komponējusi arī Lolita Vambūte ir Ielūgums;

2. koris, kurš piedalījies albuma tituldziesmas Mežā ierakstā, kas tapis kā dzimšanas dienas dāvana Kārlim Lācim, ir RTU vīru koris Gaudeamus;

3. Mežā ir Andrejevas piektais albums.

Andrejevas jaunā koncertprogramma tapusi, sadarbojoties latviešu dzejniecei un dramaturģei Mārai Zālītei un vienam no Latvijas pēdējo gadu atzītākajiem komponistiem - Kārlim Lācim.

"Akustisks vēstījums par mīlestību solo balsij, divām ģitārām, klavierēm, trompetei un sitaminstrumentiem", programmu raksturo tās komponists Kārlis Lācis, kurš kopā ar pavadošo mūziķu grupu Kasparu Zemīti, Kasparu Grigali, Konstantīnu Jemeļjanovu, Ēriku Upenieku un Andri Grunti koncertos atskaņos albumā iekļautās kompozīcijas. 

Māra Zālīte par jauno koncertprogrammu izteikusies, ka "tajā izdevies radīt noskaņu pilnu savdabīgu pasauli. Apvaldītas kaislības un neapvaldītas. Sievietes jūtu un dabas maģija, noslēpumi. Gan lirisms, gan dramatisms. Aijas balss ir ļoti ievelkoša, liela, gudra, dziļa. Instrumentācija izcila. Kārlis Lācis... Kārlis jau mums ir Kārlis Lielais! Prieks, ka mani teksti nākuši meistarīgās, jūtīgās un arī asprātīgās rokās!"

Dziedātāja Aija Andrejeva norādījusi, ka, sākotnēji uzzinot, ka mūzikas dziesmu autore ir Māra Zālīte, esot nedaudz baidījusies, taču abu autoru atzinība viņai ir ļāvusi noticēt saviem spēkiem un mūzikā ielikta liela daļa no sevis. Viņa atzinusi, ka šis ir bijis personiskākais un intīmākais projekts.

Koncertprogrammas Mežā kvalitāte ir novērtēta, komponistu Kārli Lāci par mūziku albumiem Mežā un Ziedonis.Lācis.Sievietes nominējot Dienas gada balvai kultūrā kategorijā Gada notikums mūzikā 2013.

Koncertuzveduma Mežā režisors ir Juris Jonelis, horeogrāfe - Olga Žitluhina.

Koncertuzvedums Mežā izskanēs gan Rīgā, Mūzikas namā Daile, 22.februārī, gan 27.februārī Ventspilī, teātra namā Jūras vārti un 1.martā Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko