Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Pasaules ietekmīgākie cilvēki - Lorensa, Midltone un pakistāniešu skolniece Jusufzai

Aktrise Dženifera Lorensa, pakistāniešu pusaudze Malala Jusufzai, reperis Jay-Z un daudzi citi pasaulē pazīstami līderi iekļauti izdevuma Time 100 ietekmīgāko pasaules cilvēku sarakstā.

Šajā sarakstā, ko žurnāls Time publicējis piektdien, skolniece Malala Jusufzai iekļauta, jo Pakistānā, aizstāvot sieviešu tiesības, vadījusi cīņu par meiteņu tiesībām izglītoties. Kā zināms, pusaudzi sašāva viens no islāmticīgo kaujinieku Taleban kareivjiem, taču meitene izdzīvoja. Šī Taleban rīcība paradījusi Malalu citu acīs gandrīz “par mocekli”, uzskata bijušā ASV prezidenta Bila Klintona meita Čelsija Klintone. “Viņi (Taleban – red.) veiksmīgi no viņas izveidoja simbolu,” pauda Č.Klintone, skaidrojot, kāpēc meitene atzīta par vienu no ietekmīgākajiem pasaules cilvēkiem.

Jay-Z ietekmīgo cilvēku sarakstā iekļauts, jo, no mūziķa kļūdams par veiksmīgu uzņēmēju, viņš iemiesojis Amerikāņu sapni, izdevumā pauda Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs. Aktrise Dž.Lorensa sarakstā iekļuvusi, jo ieguvusi pirmo Oskaru un pārsteigusi kino industriju ar savu talantu. Savukārt izgudrotājs, PayPal un SpaceX dibinātājs Elons Musks par vienu no pasaulē ietekmīgākajiem cilvēkiem nosaukts, jo viņam esot vīzija par ekoloģiski tīrāku pasauli, norādīts izdevumā.

Time 100 ietekmīgāko cilvēku sarakstā iekļuvis arī ASV prezidents Baraks Obama un viņa sieva Mišele, jaunais pāvests Francisks, britu karaļnama pārstāve Keita Midltone, dziedātāja Bejonsē, kanādiešu dziedātāja Džastina Bībera menedžeris Skūters Brauns un daudzi citi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko