Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Piecas bīstamākās skaistumkopšanas procedūras

Portāls Mother Nature Network apkopojis piecas bīstamākās skaistumkopšanas procedūras, kuras var ne tikai padarīt jūs skaistāku, bet arī nopietni kaitēt veselībai. 

Matu taisnošana
Taisnojot matus (piemēram, ar sērijas "Brazilian Blowout" produktiem), ir jāatceras, ka šajā procedūrā lietoto līdzekļu sastāvā ir cancerogēnais formaldehīds. Daudzas sievietes, kas veikušas šo procedūru, ir sūdzējušās, ka pēc matu taisnošanas viņām asiņojis deguns, viņas vēmušas, sūdzējušās arī par sāpēm krūtīs un elpošanas problēmām. Formaldehīds var izraisīt arī smagu alerģisko dermatītu. Tāpēc pirms matu taisnošanas procedūras ir vērts uzzināt, vai taisnošanas procedūras laikā tiks lietots produkts, kas satur formaldehīdus. Jāpiebilst, ka visai bieži matu taisnošanas līdzekļi satur formaldehīdu daudzkārt augstākā koncentrācijā par atļauto.

Botoksa injekcijas
Lai arī botoksa injekcijas ir kļuvušas ļoti populāras, jāatceras, ka, ķeroties pie grumbu iztaisnošanas šādā veidā, pastāv iespēja, ka seja pēc injekcijām izskatīsies "mākslīgāka" jeb nedzīvāka, turklāt arī iešpricētais botulīna toksīns var izplatīties citās ķermeņa daļās, izraisot blakusefektus. Drošs veids, kā izvairīties no briesmām, ir uzticēt injekcijas veikšanu apmācītam speciālistam. Jāpiebilst, ka 2008.gadā ASV tika saņemtas 180 sūdzības par veselībai kaitīgām sekām, ko izraisījušas botoksa injekcijas. 16 gadījumos injekcijas beigušās letāli. 

Solārijs
Kā liecina pētījumi, solārija lietotājiem, kas jaunāki par 30 gadiem, iespēja saslimt ar vēzi palielinās par 75%. Lielbritānijā vien ļaundabīgā melanoma ir kļuvusi par vēža veidu nr.1, kas konstatēts sievietēm jaunākām par 20 gadiem. Viens no zinātnieku pētījumiem liecina, ka jauniešiem, kas regulāri iet uz solāriju, ir astoņas reizes lielāks risks saslimt ar melanomu kā tiem, kas nekad nav lietojuši solāriju. Pasaules Veselības organizācija (WHO) ir aicinājusi atturēties no solārija lietošanas ikvienu cilvēku jaunāku par 18 gadiem. 

Lāzerepilācija
Lāzerepilācijai, kas atzīta par vienu no efektīvākajām liekā apmatojuma likvidēšanas metodēm, var būt arī blakusefekti. Procedūras laikā āda var tikt būtiski traumēta, pacients var iegūt nedziedināmas rētas, savukārt produkti, kas lietoti pirms lāzerepilācijas, ādu var padarīt nejūtīgu. Ļoti slikti lāzerepilācija 2004.gadā beidzās 22 gadus vecajai Širi Birgai. Pirms procedūras, uzklājot anestēzijas gēlu, viņai sākās lēkme. Jauniete ieslīga komā, bet astoņas dienas vēlāk nomira. 

Manikīrs un pedikīrs
Iespēja inficēties ar sēnīti vai kādu citu infekciju ir visiem manikīra un pedikīra procedūras piekritējiem. Izvairīties no briesmām var, tikai pārliecinoties, ka skaistumkopšanas salonā tiek ievērota tīrība. Ar letālu iznākumu 2005.gadā beidzās Kimberlijas Kejas Džeksones pedikīra procedūra. 46 gadus vecajai sievietei pedikīra laikā sagrieza papēdi, kurš tā arī nekad nesadzija. Sieviete mira septiņus mēnešus vēlāk, bet viņas ģimene iesūdzēja skaistumkopšanas salonu tiesā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.04.2024.

Ak, šī šausmīgā vēlme rakstīt dzejoļus, kad tava poētiskā talanta virsotne ir atskaņas "mīlēt – kremēt".

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko