Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sievietes trīs stundas nedēļā velta dzīvesbiedru paveikto mājas darbu pilnveidošanai

Lai arī sievietes pašas tomēr ikdienā nespēj tikt galā ar mājas pienākumiem un daļu darbu uztic saviem dzīvesbiedriem, Lielbritānijas pētnieki atklājuši, ka sieviešu kārtas partneres vidēji trīs stundas nedēļā velta tam, lai viņu dzīvesbiedru paveiktos mājas darbus pārtaisītu vai pilnveidotu. 

Veļas mazgāšana, gultas klāšana un mājas uzkopšana ir trīs populārākās nodarbes, kuras dzīvesbiedrs nespējot izpildīt sievietei pa prātam, tāpēc viņas ķeras pie dzīvesbiedru padarītā pilnveidošanas, ziņo abc2news.com

Kā apgalvoja viens no pētījuma veicējiem, lai gan vīrieši arvien vairāk uzņemas atbildību par mājas darbu apdarīšanu, viņi nespēj visu paveikt 100% tā, kā to vēlas sievietes. 

Trešdaļa sieviešu atzinušas, ka viņu partneri nekad nesakārtojot dīvāna spilvenus, savukārt 28% sieviešu pavēstījušas, ka viņu vīri labprāt gatavo vakariņas, taču pēc tam virtuvi atstāj pilnīgā bardakā

"Lai gan sievietes visus darbus padarīt nespēj, viņas arvien lolo cerības, ka darbi tiks paveikti perfekti," atzina pētnieks. "Ja viņu partneris pienākumus nepaveic noteiktā kvalitātē, viņas bieži vien jūtas, ka pašas spētu visu paveikt labāk."

Neraugoties uz pētījuma rezultātiem, lielākā daļa sieviešu tomēr atzīst un pozitīvi novērtē dzīvesbiedra palīdzību mājas darbos. "Mūsdienu vīrieši mājas pienākumus pilda daudz vairāk kā agrāk, gandrīz puse pāru kopīgi veic mājas pienākumus," izdevumam dailymail.co.uk atzina pētnieki. 

Taču nevar arī visu vainu uzvelt vīriešiem. Piektā daļa aptaujāto vīriešu nemaz neapzinājās, ka viņi, pēc sievu un draudzeņu domām, mājas darbus dara slikti, pavēstīja pētnieki. 

"Iespējams, tas liecina par to, ka vīriešiem tik ļoti mājas darbi nerūp vai viņi pat neapjauš, cik daudz darba prasa uzturēt māju tīrībā un kārtībā – pēc garas darba dienas viņus vairāk interesē uzsliet kājas gaisā, nevis sabužināt spilvenus vai zeķei atrast otru pāri," norādīja pētnieki. 

Interesanti, ka puse aptaujāto dāmu atzinušas, ja vien dzīvesbiedrs vēlētos, viņš mājas darbus paveiktu daudz labāk un rūpīgāk nekā pašas mājas saimnieces. 

Mājas darbi, kurus vīrieši izpilda slikti: 
1. Darba virsmu noslaucīšana pēc trauku mazgāšanas
2. Spilvenu sabužināšana
3. Gultas pārklāja saklāšana un rūpīga iztaisnošana
4. Cepeškrāsns tīrīšana
5. Nesakārto un neuzbužina gultas spilvenus
6. Kārtīgi nesaklāj gultas palagu, to neiztaisno
7. Nekārtīgi samet atvilknē lietas 
8. Paņemtās lietas nenoliek vietā
9.  Nepareizi izžauj drēbes (neatdala gaišās drēbes no tumšajām, neatvēl apģērba gabaliem pietiekami daudz vietas) 
10. Nomazgātos šķīvjus nenoliek tiem paredzētajās vietās


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko