Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Skaistumkopšana pirtī

Zināms, ka pirtī iešana ir ne tikai veselīga, bet arī noderīga skaistumkopšanā. Ieva Gulbe, Wellsim centra kosmetoloģe, portālam www.sieviesuklubs.lv atklāj dažus vērtīgus ieteikumus, kas arī tev var noderēt rūpējoties par skaistumu pirtī!

"Visām procedūrām, kuras veic tagad – pavasarī, jābalstās uz atmirušās ādas virskārtas atslāņošanu jeb nolobīšanu, ziemas sārņu izvadīšanu un ādas bagātināšanu ar bioloģiski aktīvām vielām, vitamīniem un mikroelementiem. Galvenais, ievērot šos trīs principus!  

Ķermeņa ādai veselīga procedūra ir klasiskā pirts – tvaika jeb krievu pirts. Tā atver ādu, noskrubē tās atmirušo virskārtu un uzņem visas labās vielas no pirts slotiņām un ēteriskajām eļļām.

Vispirms ķermenis pirtī tiek uzsildīts. Ādas virskārta jeb atmirušais slānis augstajā gaisa temperatūrā uzbriest un tad vari veikt ādas atslāņošanu.

Izmanto dažāda veida pašgatavotus skrubīšus, piemēram, kafijas biezumus. Ieteicams lietot kafijas biezumus, kuri nav bijuši aplieti, jo tad tie ir bagāti ar kafijas pupiņu eļļām, bioloģiski aktīvām vielām un tajos ir vairāk ēterisko eļļu, un, līdz ar to, skurbis ir piesātinātāks.

Vēl skurbi vari pagatavot no vienādās daļās sajauktas sāls ar sodas. Tas, gan mehāniski iedarbosies uz atmirušās ādas virskārtas nolobīšanu, gan arī, piesaistot sālim ūdeni, izvadīs vairāk sārņu. Soda kā sārms, savukārt, uzsūksies un atjaunos ķermeņa kopējo PH līmeni. Normāls ķermeņa serumu – asins un limfas serumu PH līmenis ir 7,4 – 7,8. Un, ja tas ir zemāks, tad tiek traucēti normālie fizioloģiskie procesi – palielinās nogurums un nespēks, locītavās uzkrājas un nogulsnējas sāļi.

Mūsdienās šo ķermeņa PH līmeni pazemina gan daudzi pārtikas produkti, gan arī emocionālais stāvoklis – dusmas, naids, aizvainojums, bēdas, vainas apziņa, tās, ko mēs saucam par negatīvām emocijām – arī tās ķermenī maina bioķīmiskos procesus un tas kļūst arvien skābāks, ķermeņa PH līmenis mazinās. Un soda kā izteikts sārms, šajā gadījumā uzsūcas, un pirtī uzsilušajam ķermenim PH līmeni palīdz normalizēt.  

Ļoti vērtīgas ir arī medus maskas, jo šis ir bioloģiski ļoti aktīvs produkts. Tad, kad ķermenis pirtī ir uzsildīts, vari ādu ieziest ar medu – tas ļoti labi uzsūksies!

Protams, arī pati pēršanās ir ļoti laba. Tā tavam ķermenim nodrošinās atsārņošanos, attīrīšanos un stimulēšanu.

Pēc pirts, savukārt, ļoti iesakāma ir visa ķermeņa ieeļļošana. Šim nolūkam vari izmantot dažādas klasiskās bāzes eļļas: sezama, kokosa, vīnogu kauliņu, vai aprikožu kauliņu eļļu. Pēc pirts procedūras, kad tavs ķermenis būs uzkarsis, tas eļļu viegli uzsūks un tā ļoti labi iestrādāsies ādā.

Ja tava āda ir ļoti sausa, tad to vari ieeļļot ik dienu, tomēr pavasarī tā nav obligāta nepieciešamība, jo vairāk attiecas uz ziemas periodu.  Bet arī tad, ja ķermeni eļļo ikdienā, ķermeni pirms tam ir jāuzsilda, jo aukstu eļļot nav nekādas jēgas."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko