Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Stāmerienā iecerēts varenākais uguns šovs Eiropā

Gulbenes Novada svētku izskaņā, 7.jūlija vakarā, Stāmerienas ezerā iedegsies 14 peldoši ziedu ugunskuri, veidojot vienu no lielākajiem uguns šoviem Eiropā, ziņo portāls aluksniesiem.lv.

Peldošie ziedu ugunskuri, kuri simbolizēšot novada pārvaldes, ezerā peldēs līdz ar citiem 200 ugunskuriem. Arī debesīs uguns šova laikā uzziedēšot ugunspuķes, iecerējis uguns šova autors Kārlis Īle. 

Mākslinieks ir pārliecināts, ka šis būs lielākais uguns skulptūru šovs uz ūdens ne tikai Latvijā, bet pat Eiropā. Desmit metrus augstās skulptūras tiks veidotas no koka materiāla, degošo daļu apvijot ar niedrēm un salmiem. Darbs pie skulptūru izgatavošanas sāksies jau 1.jūlijā, bet 6.jūlijā konstrukcijas tiks ielaistas ezerā. K.Īle jau ir klātienē izvērtējis situāciju, kā arī precizējis skulptūru izgatavošanai vajadzīgo materiālu daudzumu, ziņo portāls.

Lai viss izdotos, kā iecerēts, nepieciešamo kokmateriālu ir sarūpējuši Stāmerienas pagasta ļaudis. Izgriežot vecos kokus, izkopjot pagasta teritoriju, kā arī veidojot taku visapkārt Stāmerienas ezeram, ir sarūpēti100 kubikmetri kokmateriāla. Lai savāktu vajadzīgo niedru daudzumu, jau ziemā uz ezera tika rīkotas talkas, kurās piedalījās gan skolēni, gan pieaugušie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko