Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aviokompānija nejauši pārdod biznesa klases biļetes ar 15 tūkstošu dolāru atlaidi

Honkongā bāzētā aviokompānija Cathay Pacific nonākusi pasaules mediju ziņu virsrakstos dēļ savas neapzinātās un neticami dāsnās labvēlības pret klientiem. Proti, kļūdas pēc aviokompānija lidojumiem biznesa un pirmajā klasē bija piemērojusi ekonomiskās klases cenas. Tādējādi kompānija, piemēram, uz lidojumiem augustā no Vjetnamas līdz Ņujorkai pārdevusi biļetes par 675 dolāriem, kaut jūlijā un septembrī lidojums biznesa klasē šajā pašā maršrutā izmaksātu 16 tūkstošus dolāru, vēsta BBC.

Neticami izdevīgos un, kā nu noskaidrojies, nejaušos piedāvājumus pamanīja ceļojumu blogeri, kuri par to ziņoja pērn gada pēdējā dienā. Cathay Pacific biļešu cenas izlaboja un atzina, ka pieļauta kļūda, tomēr vienlaikus norādīja, ka jau iegādātās biļetes ir derīgas.

Tā, piemēram, Maks Džeinerts no Milvoki, ASV, par lētajiem lidojumiem paziņoja vietnē Twitter, pats nepalaižot garām iespēju iegādāties biļeti lidojumam biznesa klasē no Bostonas un Honkongu un tālāk uz Hanoju par 1200 dolāriem, kaut parasti šāds lidojums izmaksātu 18 tūkstošus. "Faktiski nopirku biļeti ar 95% atlaidi," prieku neslēpa Džeinerts, raidorganizācijai BBC atzīstot, ka sapņojis kādreiz lidot pirmajā klasē, ko ar parastajām cenām nekādi nevarētu atļauties.

"Uzreiz nodomāju - vai nu šis ir manā mūžā izdevīgākais piedāvājums, vai nu aviokompānijas kļūme, bet, visticamāk, abi kopā," izteicās ceļotājs. Viņš arī pauda gandarījumu, ka Cathay Pacific apņēmusies turēt vārdu un par neticami zemajām cenām pārdotās biļetes neanulēt.

Aviokompānija nav komentējusi, cik daudz biļešu pārdots par kļūdaini norādītajām cenām. 2018. gads Cathay Pacific bijis dažādu likstu pilns, citas no tām amizantākas, citas - pavisam nopietnas. Kamēr septembrī aviokompānija bija spiesta vienu lidmašīnu sūtīt uz pārkrāsošanu tāpēc, ka kompānijas nosaukums uz lainera sāna bija uzkrāsots ar drukas kļūdām, jau oktobrī kompāniju skāra nopietnākas problēmas - personas datu noplūde, kā rezultātā riskam tika pakļauti 9,4 miljonu cilvēku, kas izmantojuši kompānijas pakalpojumus, dati.

Tāpat aviokompānijai ir visnotaļ lielas grūtības Ķīnā un Dienvidaustrumāzijā konkurēt ar zemo cenu pārvadātājiem, un kompānijas finansiālā situācija pašlaik nav spīdoša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko