Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VIDEO: Pašmāju slavenības vienojas karaoke dziesmā Izkāp no telefona!

Modelis un raidījumu vadītājs Mārtiņš Kapzems ar vairākām pašmāju slavenībām devās karaoke braucienā, izdziedot satiksmes drošības kampaņas Izkāp no telefona! dziesmu, lai atgādinātu, ka mobilā telefona lietošana auto stūres ir taisnākais ceļš, kā kļūt par neko neredzošu un nedzirdošu zombiju.

Kopā ar Mārtiņu Kapzemu braucienā piedalījās muzikālais duets Dvīnes, aktieris Rihards Lepers, mūziķis un TV raidījumu vadītājs Roberto Meloni, blogere Katrīna Sauliete un modes eksperts, kā arī pasākumu vadītājs Kašers.

"Domāju, teju ikviens autovadītājs savā reizē ir lietojis mobilo tālruni pie auto stūres. Iespējams, cilvēkiem šķiet, ka viņi brauc ļoti labi un telefona lietošana to nekādi neietekmē. Protams, telefons ir ļoti noderīga un visiem iemīļota 21. gadsimta ierīce, tomēr tas nav paredzēts lietošanai pie stūres. Tas tā novērš uzmanību, ka pat nemanot varam palielināt ātrumu, pabraukt garām krustojumam vai iebraukt citā braukšanas joslā. Viens zvans, SMS vai ziņu lentes skrollēšana var beigties traģiski. Tāpēc ir svarīgi vēl un vēlreiz atgādināt – kad iekāp mašīnā, izkāp no telefona!" - saka Mārtiņš Kapzems.

"Atzīstos – arī man šad un tad sanāk grēkot, lietojot telefonu pie auto stūres, taču pēdējā laikā es to daru aizvien retāk un retāk. Protams, ka brīžiem man gribas būt pieejamam tūlīt, šeit un tagad, atbildēt nekavējoties. Taču es ļoti labi apzinos, ka pie stūres to nevajag darīt, jo tādējādi es apdraudu ne vien savu, bet arī apkārtējo dzīvību. Īpaši nozīmīgi tas ir brīžos, kad es braucu uz kādu pasākumu kopā ar savu komandu, jo tad es izjūtu milzīgu atbildību pret viņiem un viņu dzīvībām. Visas lietas mēs varam nokārtot tad, kad esam nonākuši galamērķī, tāpēc esmu apsolījis sev, ka, vadot auto, turpmāk 100% uzmanību veltīšu ceļam un telefonu atstāšu otrajā plānā," savās pārdomās pēc dalības zombiju karaoke dalās brīvmākslinieks Kašers.

Dziesmas Izkāp no telefona! mūzikas autors ir Romāns Faļkenšteins, bet teksta autors – rakstnieks Jānis Joņevs.

Satiksmes drošības kampaņu Izkāp no telefona! organizē CSDD, un to atbalsta Valsts policija, apdrošināšanas sabiedrība Balta, kā arī Latvijā lielākais degvielas mazumtirdzniecības uzņēmums Circle K. Kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem. Savukārt auto zombiju karaoke izbraucienā nodrošināja oficiālais Volkswagen izplatītājs Baltijas valstīs Moller Baltic Import.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko