Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Žoržs Siksna ierakstījis īpaši viņam pirms vairākiem gadu desmitiem radītu dziesmu

Komponists Helvijs Stengrevics sadarbībā ar dzejnieku Jāni Plotnieku 1988. gadā sarakstīja dziesmu Zied Birztalā Bērzi, kas speciāli radīta dziedātājam Žoržam Siksnam, pieskaņota tieši viņa balsij. Nu, pēc 32 gadiem, dziesma tiek nodota klausītāju vērtējumam, informē mūziķi.

Dziesma Zied Birztalā Bērzi ar Jāņa Plotnieka vārdiem tika uzrakstīta tālajā 1988. gadā, kad komponists Helvijs Stengrevics strādāja Latvijas Valsts filharmonijā un koncertēja kopā ar populāro latviešu dziedātāju Žoržu Siksnu. Tolaik dziesma tika radīta speciāli Siksnas balsij un viņa mūzikas stilam kopumā.  

Lai gan Žoržam Siksnam dziesmu Zied Birztalā Bērzi bija ļoti paticis izpildīt savos koncertos, tomēr šo gadu laikā nevienu reizi netika veikts tās profesionālais skaņas ieraksts. Tagad, nejauši satiekoties dziesmas autoram un izpildītājam, tika lemts, ka beidzot, pēc 32 gadiem, šim ilgi lolotajam skaņdarbam jānonāk pie klausītājiem arī ieraksta veidā.

Abu mūziķu – Helvija Stengrevica un Žorža Siksnas sadarbībā šī ir otrā dziesma ar Jāņa Plotnieka vārdiem. Ar pirmo dziesmu Un dzīvosi viņi ieguva augsto ceturto vietu 1986. gada Latvijas Mikrofona dziesmu aptaujas noslēguma koncertā. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko