Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atcelts arī Siguldas Šūpoļu festivāls

Saistībā ar Ministru kabineta izsludināto ārkārtas stāvokli un papildus noteiktajiem ierobežojumiem atcelts Siguldas Šūpoļu festivāls, kas ik gadu Lieldienu laikā priecē novada ģimenes un pilsētas viesus ar vairāk nekā 100 unikālām šūpolēm, dabas objektiem un aizraujošām svētku aktivitātēm, vēsta Siguldas novada pašvaldība.

Festivāla līdzautoru idejas tiks apkopotas un izvērtētas, lai nākamajā gadā tās varētu īstenot, pārsteidzot apmeklētājus ar visu jauno un vēl nebijušo. 2021. gadā Lieldienu šūpoļu festivālu svinēsim grandiozi – šūposimies Siguldā Lieldienu laikā. Taču šobrīd, laikā, kad turpinās vīrusa Covid-19 izplatība, Sigulda ar akciju #satiecsevi aicina doties pastaigās pa mazāk zināmiem maršrutiem, mudinot novadniekus un pilsētas viesus būt atbildīgiem un publiskās vietās uzturēties tikai tad, ja tas patiešām nepieciešams.

Līdz ar Šūpoļu festivāla atcelšanu, nenotiks arī vairāki iepriekš plānotie pasākumi – atraktīvais Zaķu skrējiens, amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kā arī koncerti un sporta aktivitātes, kas bija paredzētas festivāla laikā: mūzikas vokālistu kvarteta A'baronin Ensemble koncerts Lieldienu kantātez, koncerts ATMO[SFĒRAS] un tradicionālais Lieldienu volejbola turnīrs. Arī Dabas aizsardzības pārvalde informē, ka īpašās “dabas šūpoles” šogad netiks izvietotas, tā vietā aicinot iedzīvotājus apmeklēt mazāk zināmas dabas takas un tūrisma objektus.

Unikālo Šūpoļu festivālu tradicionāli apmeklē vairāki desmiti tūkstoši apmeklētāju no visas Latvijas un ārvalstīm. Pērn starp vides objektu autoriem bija festivāla līdzautors SIA Ramei, kā arī mūziķi no grupām Dziļi Violets, Bur mani un Dzelzs Vilks, Siguldas Balonu festivāls, Latvijas zīmolu tops komanda, kā arī Siguldas novada uzņēmēji un izglītības iestāžu audzēkņi. Apmeklētāju vislielāko atsaucību ieguva Siguldas novadnieku šūpoles Mehāniskais zirgs, kas darinātas no automašīnas VAZ, kā arī S! Šūpoļkaruselis, kuru radīja festivāla ikgadējais sadarbības partneris – uzņēmums Yes We Can.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko