Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Apple atzīst, ka apzināti palēnina vecos telefonu modeļus

Tehnoloģiju gigants Apple atzinis, ka, izmantojot programmatūras atjauninājumus, palēnina vecāko viedtālruņu darbību, ziņo BBC.

Apple kritiķiem un lietotājiem aizdomas, ka kompānija, izmantojot atjauninājumus, palēnina vecās viedierīces, bija jau sen, un nu kompānija to ir apstiprinājusi.

Tiesa gan, pretēji kritiķu teiktajam, ka uzņēmums to dara, lai piespiestu klientus nopirkt jaunāko ierīces modeli, kompānija to noliedz un apgalvo, ka tas tie darīts ar mērķi paildzināt iekārtas baterijas darbības laiku. 

Pēdējo sarunu vilni par šo fenomenu izraisīja kāda interneta lietotāja publicēti iPhone 6S modeļa veiktspējas testi, vēlāk datus apstiprināja arī vairāki citi tehnoloģiju portāli. 

Apple savā paziņojumā norādīja, ka litija jonu baterijas, laikam ejot, kļūst mazspējīgākas un tādējādi var radīt enerģijas pārrāvumus, kas savukārt var izraisīt iekārtas elektronisko detaļu sabojāšanos. Tādēļ pagājušajā gadā iPhone 6 sērijas modeļiem tika izstrādāti atjauninājumi, kas samazina telefona veiktspēju, šādi "uzlabojumi" sagaida arī nākamo sēriju viedtālruņus. 

Šobrīd, kā liecina BBC aptaujātie eksperti, baterijas nomaiņa tālrunim ļaus darboties ar pilnu jaudu. Lai arī uzņēmuma skaidrojums ir racionāls, tomēr tehnoloģiju eksperti norāda, ka Apple nedrīkstēja patvaļīgi šādi rīkoties un neinformēt lietotājus, kuri ir samaksājuši par konkrētu iekārtu ar konkrētu veiktspēju.

Top komentāri

reptilis
r
...un vārdos šie saka - nepiesārņosim dabu!
Juris
J
nu pretekļi
Jānis
J
Un kā ir ar Samsung s5 s6 s7 ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko