Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Apple laiž klajā 399 dolārus vērtu iPhone modeli

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Apple Inc. trešdien prezentēja jaunu viedtelefona iPhone modeli ar pazeminātu cenu, lai uzrunātu patērētājus, kurus skārusi pēkšņā ekonomiskā lejupslīde.

Atjauninātā iPhone SE sākumcena būs 399 dolāri (365 eiro) jeb mazāk nekā puse no uzņēmuma flagmaņa modeļa cenas. Ierīce pasūtījumiem vairāk nekā 40 tirgos būs pieejama no piektdienas.

Apple šoreiz viedtelefona prezentāciju veica ar oficiālu paziņojumu, atsakoties no ierastā vērienīgā prezentācijas pasākuma.

Uzņēmuma vadītājs Tims Kuks ierakstā tviterī jauno telefonu nodēvēja par "mūsu cenu ziņā pieejamāko iPhone un fantastisku piedāvājumu mūsu produktu klāstā, lai jums palīdzētu nodrošināt savienojamību, informētību un izklaides iespējas."

Jaunā modeļa 4,7 collu ekrāns ir lielāks salīdzinājumā ar pirmās paaudzes iPhone SE ierīci, taču mazāks, salīdzinot ar Apple jaunākajiem viedtelefoniem.

Apple samazinājis telefona izmaksas, atsakoties no tādām funkcijām kā sejas atpazīšanu, taču sniedzot iPhone SE pirkstu nospiedumu sensoru un sākuma pogu, ko lietotāji atcerēsies no iepriekšējiem modeļiem. Tālrunim ir viena aizmugures kamera, kā arī nodrošināta bezvadu lādēšana.

Lai arī jaunā iPhone izstrāde ilgusi vairākus mēnešus, tā laišana tirgū saskan ar koronavīrusa pandēmijas izraisītu globālās ekonomikas lejupslīdi, kas smagi ietekmējusi viedtelefonu tirgu un patērētāju pārliecību.

Analītiķi uzskata, ka jaunajam iPhone modelim šis ir labvēlīgs laiks, ņemot vērā tā zemo cenu.

Top komentāri

Vilx
V
Aizmirsāt piebilsts, ka Latvijā tas nemaksās vis 365, bet drīzāk 499Eur
prokurors Vioriks
p
taga varēs arī ubagi Donu filmēt
mur mjau
m
Samsungs tāpat labāks!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko