Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Citadele piedāvā atvērt kontu ar selfiju

Banka Citadele Latvijā ir sākusi piedāvāt jaunu veidu, kā kļūt par bankas klientu un saņemt X Smart maksājumu karti, piesakoties pakalpojumam attālināti un neapmeklēt bankas filiāli. Tas iespējams ar viedtālruni, izmantojot Citadeles mobilo lietotni un nosūtot selfiju jeb pašbildi ar pases vai personas apliecības (ID kartes) attēlu, portālam Diena.lv pavēstīja bankas pārstāvji.

Citadele ir pirmā banka Baltijā, kas piedāvā šādu iespēju. Pakalpojums ir pieejams Latvijas iedzīvotājiem, Android un iOS viedierīču lietotājiem.

Par inovācijas priekšrocībām un drošību iepriekš laikrakstam Diena intervijā stāstīja bankas Citadele E-biznesa daļas vadītājs Mārtiņš Bērziņš. Lasiet sarunu šeit: Tikt pie bankas konta ar selfiju

Ar mobilo lietotni pieteikt bankā kontu un karti iespējams visu diennakti. To var darīt jebkurā vietā, kur pieejami mobilie sakari un internets. Pieteikumā ir trīs vienkārši soļi: lejupielādēt Citadeles mobilo lietotni, uztaisīt pašbildi jeb selfiju, nofotografēt pasi vai ID karti, norādīt informāciju par sevi. Pieteikšanās aizņem 5-7 minūtes. Klientam uz banku pēc tam nav jādodas, jo izgatavoto karti un dokumentus bankas darbinieks nogādā klientam personīgi, klienta izvēlētā laikā un vietā. Uzrādot ID karti, bankas darbinieks veiks klienta identifikāciju un izsniegs izgatavoto X-smart maksājuma karti.

Bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis: “Ar šo pakalpojumu mēs turpinām pildīt solījumu par inovācijām - ”No vizītes filiālē uz banku tavā kabatā”. Tomēr līdzšinējās mobilās lietotnes inovācijas bija pieejamas tikai Citadeles klientiem: maksājumu apstiprināšana izmantojot biometriju – FaceID, iespēja lietotnē pilnībā pārvaldīt kartes lietošanas režīmus, autorizēti sarakstīties jeb čatot ar banku. Tagad šīs robežas ir nojauktas. Ikviens var saņemt modernus bankas pakalpojumus, neizejot no mājas. Par selfiju vēlos piebilst, ka tā pārbaudei tiek izmantotas mūsdienīgas biometrijas metodes.”

Pakalpojums ir pieejams no 1.februāra, lejupielādējot Citadeles mobilo lietotni un sekojot norādēm.

Jaunās mobilās lietotnes funkcijas izstrāde ilga 10 mēnešus un tajā investēti vairāk nekā miljons eiro.  Bankas Citadele mobilā lietotne ir lejupielādējama App Store un GooglePlay.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko