Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Twitter vērsīsies pret automātiskajiem kontiem

Sociālais tīkls Twitter trešdien paziņoja, ka aktīvi sāks vērsties pret automātiskajiem kontiem jeb botiem, kas mākslīgi spēj palielināt kādas personas vai tēmas ietekmi sociālajā tīklā.

Atbilstoši izplatītam viedoklim šādi botu konti izmantoti 2016.gada ASV vēlēšanu gaitā, lai manipulētu ar sociālo tīklu.

Kā skaidroja Sanfrancisko bāzētā kompānija, solis iecerēts, lai sociālo tīklu atbrīvotu automātiski darbināmiem kontiem, kas izplata spamu, tomēr šie pasākumi netiks vērsti pret lietotājiem, kas ievēro platformas noteikumus.

"Šīs pārmaiņas ir svarīgs solis, lai panāktu, ka mēs apsteidzam ļaunprātīgās aktivitātes, kas vēršas pret būtiskām tviterī notiekošām sarunām, arī par vēlēšanām ASV un citur pasaulē," ierakstā blogā skaidroja Twitter attīstības politikas vadītājs Joels Rots.

Kopš 2016.gada vēlēšanām Twitter noskaidrojis, kā boti tiek izmantoti, lai radītu politiskas plaisas un izplatītu melus.

"Viens no parastākajiem pārkāpumiem attiecībā uz spama izplatīšanu, ko mēs esam konstatējuši, ir vairāku kontu un Twitter attīstītāju platformas izmantošana centienos mākslīgi palielināt atsevišķu tvītu prominenci," skaidroja Rots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko