Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Katrs trešais seko līdzi hokeja aktualitātēm mobilajās ierīcēs

Mobilo tehnoloģiju ietekmē būtiski mainās ne vien cilvēku ikdienas komunikācija, bet arī hokeja spēļu skatīšanās paradumi – 30% līdzjutēju atzīst, ka seko līdzi hokeja aktualitātēm, tostarp Latvijas hokeja izlases spēlēm Pasaules čempionātā hokejā, izmantojot mobilās ierīces, piemēram, viedtālruņus un planšetes, liecina mobilo sakaru operatora BITE un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) veiktās aptaujas* dati.

No aptaujas datiem izriet, ka lielākā daļa jeb 47% fanu viedtālruņus izmanto, lai sekotu līdzi teksta tiešraidēm internetā, piemēram, lielākajos ziņu portālos, ja nav iespējas vērot Latvijas hokeja izlases spēļu tiešraides. Katrs ceturtais hokeja spēļu tiešraides mobilajos telefonos skatās, atrodoties ceļā, piemēram, braucot automašīnā vai sabiedriskajā transportā, kā arī ejot pa ielu. Savukārt katrs piektais atzīst, ka izmanto viedtālruni, lai sekotu spēļu tiešraidēm darba laikā.

Retāk mobilais telefons tiek izmantots, lai noskatītos Latvijas hokeja izlases spēļu atkārtojumus, ja nav bijusi iespēja redzēt tiešraides, gaidot bērnus no pulciņiem, kā arī brīvdienu izbraucienu laikā, piemēram, pie jūras vai dabas parkā – šie izbraucieni parasti tiek pielāgoti Latvijas hokeja izlases spēļu grafikam.

“Mūsu dati liecina, ka ik gadu, sākoties Pasaules čempionātam hokejā, interneta, bet īpaši – video satura, patēriņš BITES tīklā palielinās. Latvijas hokeja izlases spēļu laikā tas ir īpaši augsts, jo mums ir ļoti spēcīgas hokeja fanošanas tradīcijas, bet viens spēles periods vien “apēd” aptuveni 800 MB mobilā interneta. Tāpēc, lai hokeja fani varētu sekot līdzi Latvijas hokeja izlases spēlēm Dānijā nepārtraukti, šā gada maijā nodrošinām BITES klientiem iespēju dubultot viņu tarifu plānos iekļautā interneta apjomu bez papildu maksas. Kā nekā, iespēja fanot vienmēr un visur ir būtisks pamats #kopāspēks idejai,” uzsver BITES vadītājs Kaspars Buls.

* Interneta aptauju veica BITE un LHF sadarbībā ar pētījumu aģentūru Norstat Latvija. Aptauja īstenota laikā no 2018.gada 10. līdz 16.aprīlim, aptaujājot 736 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko