Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Medijs: Meta šomēnes ES tirgū laidīs platformu Threads

Sociālā tīkla Facebook māteskompānija Facebook decembrī plāno Eiropas Savienības (ES) tirgū laist mikroblogošanas platformu Threads, kas konkurē ar Īlona Maska pārvaldīto platformu X, vēsta laikraksts Wall Street Journal (WSJ).

Atsaucoties uz anonīmiem avotiem, WSJ ziņoja, ka "Threads" piedāvās arī tikai lasīt ierakstus bez iespējas pašam publicēt vēstījumus.

Kad "Meta" jūlijā sāka piedāvāt pakalpojumu "Threads", ES netika iekļauta pakalpojuma tirgos. "Meta" to pamatoja ar juridiskām neskaidrībām par "jaunām digitālo tiesību normām", kas varētu būt atsauce uz Digitālo pakalpojumu aktu un Digitālo tirgu aktu, kuru normas varētu radīt problēmas "Meta", jo tās platformās "Instagram" un "Threads" tiek veikta automātiska lietotāju datu sasaiste.

Kopš Masks pirms vairāk nekā gada iegādājās "Twitter" un pārdēvēja to par "X", tās lietotāju skaits ir samazinājies, liecina tirgus pētījumu dati. Platformu arī apsūdz par nespēju pienācīgi novērst naida runas un viltus ziņu izplatību.

Vairāki konkurenti ir saskatījuši iespēju "X" problēmas izmantot, lai veidotu savas platformas.

"Threads" tiek uzskatīta par īpaši spēcīgu potenciālo "X" konkurentu, jo pakalpojums ir bāzēts uz "Meta" fotogrāfiju un videoapmaiņas platformu, kuru lieto simtiem miljoni cilvēku visā pasaulē.

Vismaz reizi mēnesī "Threds" izmanto gandrīz 100 miljoni lietotāju, oktobrī paziņoja "Facebook" dibinātājs un "Meta" vadītājs Marks Zakerbergs. Pēc darbības sākšanas "Threads" reģistrēto lietotāju skaits dažu dienu laikā sasniedza 100 miljonus, tomēr drīz pēc tam lietotāju aktivitāte samazinājās.

Zakerbergs paudis pārliecību, ka "Threads" dažu gadu laikā varētu sasniegt vienu miljardu lietotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko