Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Programma ASV vāc sīknaudu aizturēto afroamerikāņu izpirkšanai

ASV izstrādāta programma, kas, noapaļojot uz augšu lietotāja pirkumu summas līdz tuvākajam veselajam skaitlim, vāc naudu, kuru tālāk izlieto, lai veiktu aizturēto afroamerikāņu drošības naudas iemaksas, ziņo tehnoloģiju portāls Wired.

Pagājušā gada jūlijā sociālo zinātņu pētniece Kortnija Raiena Cīglere mikroblogošanas vietnē Twitter publicēja savu ideju: "Lietotne, kas vāc ikdienas sīknaudu, lai apmaksātu aizturēto afroamerikāņu drošības naudu." Neilgā laikā vairāk nekā 200 cilvēki pieteicās viņai palīdzēt. 

Nu, kā ziņo Wired, programma Appolition ir pabeigta. Lietotnes mājas lapā var reģistrēties, un brīdī, kad lietotājs izmanto debetkarti, kredītkarti vai PayPal, sistēma maksājumu noapaļoto, bet "liekie" centi - starpība starp preces vai pakalpojuma cenu un noapaļoto summu - tiek ieskaitīti labdarības organizācijas kontā, kas naudu izmanto, lai segtu drošības naudas maksājumus tiem cilvēkiem, kas citādāk būtu spiesti līdz tiesai atrasties cietumā. 

ASV, kā liecina statistika, katru gadu apmēram 450 000 cilvēku nevar atļauties samaksāt drošības naudu, kas nozīmē, ka laikā, kamēr viņi gaida tiesu (tas var ievilkties līdz pat mēnešiem un gadiem), aizturētie riskē zaudēt darbu un dzīvesvietu. Tādējādi netieši tiek pārkāpts tiesu sistēmas princips, ka cilvēks "ir nevainīgs, līdz ir pierādīts pretējais".

Organizācijas National Bail Out pārstāvji norāda, ka drošības naudas sistēma rada situācijas, kad cilvēki, kas aizturēti par nelieliem noziegumiem, ir spiesti atzīties to pastrādāšanā arī gadījumos, kad viņi nav vainīgi, jo vēlas tikt prom no cietuma un turpināt savu dzīvi. 

Top komentāri

niknis
n
Welcomisti arī piesaka idiotšovus? Ja cilvēks ir izdarījis noziegumu, tad pats arī atbild par sekām, ieskaitot mājokļa un darba zaudēšanu, attiecību sabrukumu utt. utt,
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko