Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dita Rietuma, Normunds Naumanis. 500 visu laiku filmu filmas

Izdevniecībā Dienas grāmata klajā nākusi jaunā kino enciklopēdija_ 500 visu laiku filmu filmas, _informēja izdevniecības pārstāve Ieva Grabe. Kopš 11. novembra grāmata pieejama grāmatnīcās visā Latvijā. Grāmatas svinīgā pārlapošana un īpašs filmas seanss 14. novembrī kinoteātrī K.Suns (ieeja ar ielūgumiem vai biļetēm).

Pirms desmit gadiem (2005) tapa Ditas Rietumas un Normunda Naumaņa grāmata 365 Dienas filmas – kinokritiķu tandēma veidota subjektīvā kinovēsture. Grāmata 500 visu laiku filmu filmas ir papildināts un rediģēts 365 Dienas filmu izdevums, kurā satiekas gan hrestomātiskas kino klasikas vērtības, gan filmas, kas bijušas nozīmīgas, īpašas šīs grāmatas autoriem. Laiks ieviesa korekcijas arī šīs grāmatas tapšanas procesā. Dita Rietuma un Normunds Naumanis, strādājot kopā laikrakstā Diena, rakstot recenzijas par filmām, pirmizrādēm, pasaules kino tendencēm, jau sen bija iecerējuši reiz atgriezties pie viņu subjektīvās kino enciklopēdijas un izveidot papildinātu un pārstrādātu tās variantu. 2014. gada 12. septembrī Normunds Naumanis aizgāja mūžībā – šis bija viens no viņa nepabeigtajiem projektiem, viena no viņa lolotajām iecerēm. Tomēr grāmata tapa, tai vajadzēja tapt – arī kā apliecinājumam Normunda Naumaņa īpašajam talantam, neatkārtojamajam, intelektuāli piesātinātajam un atraktīvajam rakstības stilam un plašajam redzeslokam.

Jaunajā kino grāmatā 500 visu laiku filmu filmas ir apkopotas esejas par filmām, kas ir veidojušas kino vēsturi kopš tā dzimšanas līdz pat mūsdienām, kā arī esejas par katras desmitgades būtiskākajiem procesiem nu jau 120 kino pastāvēšanas gados. 

Pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstam, 800 šīs grāmatas eksemplāru nonāks pie lasītājiem arī publiskajās bibliotēkās visos Latvijas novados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja