Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Izdod Sandras Kalnietes romānu Māte sieva. Sieva māte. Meita sieva

Izdevniecība Zvaigzne ABC šodien klajā laiž politiķes un grāmatu autores Sandras Kalnietes (JV) jauno romānu Māte sieva. Sieva māte. Meita sieva, informēja izdevniecības pārstāve Kristīne Ilziņa.

Kalnietes jaunais darbs Māte sieva. Sieva māte. Meita sieva ir "gluži kā Latvijas 20.gadsimta vēstures stunda, kas izstāstīta romāna formā. Grāmatas varoņu likteņi cieši savijušies kopā gan pašiem zināmā, gan nezināmā veidā, un ikkatrs notikums atspoguļo reālus vēsturiskus faktus".

Kalniete ir pazīstama sabiedriskā darbiniece, diplomāte un politiķe, romāns Māte sieva. Sieva māte. Meita sieva ir viņas septītā grāmata. 2001.gadā izdotā grāmata Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos, kas ir dokumentāls stāsts par autores vecāku un vecvecāku traģiskajiem likteņiem izsūtījumā Sibīrijā, ir viens no tulkotākajiem latviešu mūsdienu literatūras darbiem, kas izdots 17 valodās.

Kalniete iepriekš publicējusi dokumentālu grāmatu Es lauzu, tu lauzi, mēs lauzām. Viņi lūza par Atmodas laiku, Latvijas Tautas fronti un Latvijas ceļu uz neatkarību, atmiņu krājumu Cinītis par atjaunotās Latvijas ārlietu dienesta veidošanos. Viņas sarakstīto grāmatu klāstā ir izdevums Latvju tekstilmāksla par latviešu mūsdienu tekstilmākslu un grāmata Prjaņiks. Debesmannā. Tiramisū, kas ir mūslaiku Latvijas cilvēku garšas sajūtu vēsture un dzīvesstāsts ēdienu receptēs. Savukārt 2021. gadā iznāca grāmata Tev būs četri vīri, kas bija Kalnietes debija romānu žanrā.

Kalniete dzimusi 1952. gadā Sibīrijā, kur viņas ģimene atradās izsūtījumā, bet Latvijā atgriezās piecu gadu vecumā. Viņa absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, iegūstot mākslas teorijas zinātņu maģistra grādu. Viņa ir viena no Latvijas Atmodas laika līderēm - pagājušā gadsimta 80.gadu beigās piedalījās Latvijas Tautas frontes dibināšanā un bija viena no Baltijas ceļa organizatorēm.

Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas Kalniete strādāja diplomātiskajā dienestā un šīs karjeras laikā ir bijusi Latvijas vēstniece ANO mītnē Ženēvā, Francijā un UNESCO. No 2002. gada Kalniete strādā politikā - viņa bijusi ārlietu ministre un Eiropas komisāre, ievēlēta par 9. Saeimas deputāti un četrās vēlēšanās pēc kārtas saņēmusi vēlētāju mandātu darbam Eiropas Parlamentā. Kalniete saņēmusi Latvijas valsts augstāko apbalvojumu - 1995. gadā viņa iecelta par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja