Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izdots Kristīnes Ulbergas romāns Kariete uz Santjago

Izdevniecība Dienas grāmata laidusi klajā Kristīnes Ulbergas svētceļojuma romānu Kariete uz Santjago, informēja izdevniecības pārstāvji.

"2015. gada vasarā Kristīne Ulberga nostaigāja Santjago svētceļojuma 900 kilometrus. Bez jebkādas kristīgās eksaltācijas un neklanoties pie katra ceļmalas akmens ar iekaltu krustu, toties ar vien pārsimt eiro kabatā un ceļabiedru, draudzenes tīņa vecuma dēlu Aleksi. Šis ceļojums ir sižeta pamatā, taču tās nebūt nav tradicionālās ceļojuma piezīmes. Palaikam vēstījumā ievijas epizodes, kuras varētu uzskatīt par vizionārām un kuras šo absolūti reālo gājienu pārtapina metaforiskā ceļojumā. Ceļā sevi meklē Kristīne, citā veidā to dara Aleksis, bet, pats par sevi saprotams, ka nekāds "es" netiek atrasts, jo to nemaz nav iespējams izdarīt. Un tomēr – 900 kilometru gājums cilvēku maina. Kā tas notiek un kas tieši viņā mainās – to varētu uzskatīt par Karietes uz Santjago centrālo motīvu," par romānu saka Guntis Berelis.

"Šis svētceļojuma romāns gluži kā sīpolu izloba tā galveno varoni no visām, pat nenojaustām, jebkura jaukā labā cilvēka neredzamajām patībām – augstprātības, paštaisnuma, neiecietības un citām mizām. Skaudri atklāts un savā tiešumā suģestējošs darbs. Nezinu, vai tas kādam līdzēs veikt viņa paša svētceļojumu, tomēr gājiens ar Kristīni, Aleksi un visiem viņu ceļabiedriem varētu palīdzēt apjaust, ko īsti tāds izturības pārbaudījums nozīmē,” raksta Izdevniecības Dienas grāmata vadītāja Dace Sparāne-Freimane.

Kariete uz Santjago ir rakstnieces Kristīnes Ulbergas (1979) sestā prozas grāmata. Par garstāstu pusaudžiem Es grāmatas nelasu (2008) saņēmusi Jāņa Baltvilka balvu. Viņas pirmais romāns Zaļā vārna (2011) 2012. gadā ieguva Latvijas Literatūras gada balvu. Par 2017. gadā sērijā Mēs. Latvija, XX gadsimts izdoto romānu Tur autore saņēmusi Dienas Gada balvu kultūrā un AKKA/LAA Autora balvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja