Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Klajā laists norvēģu rakstnieka Ērlinga Kages darbs Soli pa solim

Izdevniecība Latvijas Mediji laidusi klajā norvēģu rakstnieka Ērlinga Kages meditatīvu darbu Soli pa solim. No norvēģu valodas tulkojusi Māra Valpētere.

Virzīties uz priekšu ir mūsu dabā. Cilvēka spēja nostāties uz divām kājām ir aizvedusi mūs tur, kur esam šobrīd. Līdz ar to rodas jautājums - cik svarīgi ir iet? Kur soļi mūs ved? Kāds ir to mērķis?

Šajā grāmatā bestsellera Klusums trokšņa laikmetā autors Ērlings Kage atklāj iešanas prieku un nozīmi. Viņaprāt, tie, kas iet, dzīvo ilgāk un labāk. "Kad esmu uzvilcis apavus un ļauju domām klejot, esmu pārliecināts par vienu – spert soli pēc soļa ir pats svarīgākais, ko mēs varam darīt."

"Cilvēkam staigājot, nesvarīgas domas un pārdzīvojumi sajaucas ar citiem, kas, iespējams, ir svarīgi. Kaut kas smieklīgs un kaut kas nopietns var iegūt vienlīdz lielu nozīmi."

“Ļoti interesanta grāmata, kurā autors apspriež soļošanas nozīmi un to, ka cilvēks spēj izprast sevi caur iešanu – no seniem laikiem līdz mūsdienām. Par iešanu literatūrā (no klasikas līdz mūsdienām), sengrieķu filozofijā, kā arī mazkustīga dzīvesveida briesmām. Man patika ideja, ka mazkustīgus cilvēkus ir vieglāk kontrolēt, un visas revolūcijas notika staigāšanā," atsauksme no Goodreads.

Ērlings Kage ir norvēģu ceļotājs, grāmatu autors, kalnā kāpējs, jurists ar Kembridžas Universitātes filozofijas grādu, mākslas darbu kolekcionārs, izdevējs un trīs meitu tēvs. Kā arī pirmais cilvēks, kurš sasniedzis "trīs virsotnes" – ziemeļpolu, dienvidpolu un Everestu, pavadījis 50 dienas Antarktīdā bez jebkādas saziņas ar pasauli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja