Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latviski izdota Ārnolda Lobela grāmata bērniem Vardes un Krupja piedzīvojumi

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs laidusi klajā amerikāņu autora Ārnolda Lobela (Arnold Lobel, 1933-1987) stāstu krājumu Vardes un Krupja piedzīvojumi. Krājumā apkopotas četras grāmatas, kas kļuvušas par amerikāņu bērnu literatūras klasiku.

Amerikāņu bērnu grāmatu rakstnieks un ilustrators Ārnolds Lobels savu nodarbošanos uzskatīja par labāko pasaulē un dēvēja sevi par sapņotāju. Viņa grāmatas sarakstītas vienkāršā, bērniem viegli uztveramā valodā, taču stāsta par svarīgām sajūtām, kas labi pazīstamas arī pieaugušajiem – vientulību, bailēm, draudzību, mīlestību. Divus draugus – Vardi un Krupi iemīļojuši vairāku paaudžu lasītāji. Varde ir aktīvs un dzīvespriecīgs piedzīvojumu meklētājs, Krupis – neuzņēmīgāks un neveiklāks, bet draudzībā viņi papildina viens otru un nespēj viens bez otra iztikt. Lobels sacījis, ka abus šos jaukos abiniekus viņš radījis, atspoguļojot pats savu raksturu un emocijas.

Draugi apciemo viens otru, lai dotos pastaigās dabā, pavasarī modina no ziemas miega, vasarā peldas upē, ēd cepumus un mācās plānot savu dienu, rakstot darāmo darbu sarakstu, taču katrā notikumā ietvertas universālas cilvēciskas īpašības, kuras autors atklāj ar sirsnīgu un empātisku humoru. Nedrošs par savu izskatu, Varde dodas peldēties peldkostīmā. Kārdinājums apēst visus cepumus noved draugus pie risinājuma tos izbarot putniem. Slinkumu celties no ziemas miega viņi asprātīgi apved ap stūri, nomainot sienas kalendārā mēnesi. Krupis, tikko pamodies, savā darāmo darbu sarakstā ieraksta "pamosties" un tūdaļ to izsvītro, kā paveiktu darbu. Savstarpējs atbalsts, laipnība un uzticēšanās caurvij katru piedzīvojumu. 

Krājumā iekļautas četras grāmatas: Varde un Krupis ir draugi, Varde un Krupis kopā, Varde un Krupis visu gadu un Dienas ar Vardi un Krupi. 

Grāmatas Vardes un Krupja piedzīvojumi izdošanu atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds mērķprogrammā Kultūrelpa.

Izdevniecības Liels un mazs grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības mājas lapā www.lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos Latvijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja