Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar procesuālo izstādi Lēna cūka dziļu sakni rok sākas notikumu cikls Saaugšana/Saudzējot

No 2022. gada 5. līdz 17. jūlijam izstāžu telpā TUR (Tallinas ielā 10, Rīgā) būs skatāma Kates Krolles un Reiņa Bērziņa instalācija telpā Lēna cūka dziļu sakni rok . Līdz ar šo notikumu TUR aizsāk procesuālu izstāžu sēriju Saaugšana/Saudzējot , kas norisināsies bez pārtraukuma no jūlija līdz septembrim, vienam māksliniekam pakāpeniski nomainot nākamo.

Izstāžu cikls “Saaugšana/Saudzējot” radīts ar nolūku izcelt savstarpējo attiecību nozīmi mākslas radīšanas procesā un vienot vizuālo mākslu ar citām kultūras formām — dzeju, mūziku, performanci. Projekta ietvaros dažādu mākslas disciplīnu pārstāvji rada jaunus mākslas darbus, kā arī veido notikumus, aicinot skatītājus piedalīties sarunās, koncertos, darbnīcās, performancēs, lasījumos un rituālās ceremonijās. Kopā ir plānoti pieci cikla posmi, kurus veidos atzīti un novērtēti mākslinieki: Reinis Bērziņš un Kate Krolle, Marija Luīze Meļķe, Edvards Shautens (Edd Schouten), Kirils Ēcis, Jana Jacuka, Sandijs Ruļuks un Jurģis Peters.

Pirmā izstāde “Lēna cūka dziļu sakni rok” veidota kā divu cilvēku saruna, kas materializējusies radošajā procesā. Kopīgi pieredzot pārcelšanos uz vidi, kas ietver atgriešanos pie nosacīti primitīva sākuma, apkārtējie materiāli un darbības kļūst par fundamentāliem ikdienas pamatelementiem un iedvesmas avotiem. Māksliniece Kate Krolle komentē: “Mani interesē daba un tās savijums ar cilvēka dzīvi, pieredzi un pirmatnējiem instinktiem. Savos darbos aplūkoju kolektīvās pieredzes saikni ar personīgajiem stāstiem.” Izstādes ietvaros zeme, akmens, koks, vilna, zars, jumts un citi telpiski objekti mijas ar to līdzībām un atveidojumiem plaknē, piedzīvojot tālāku transformāciju nelineārā telpā. Reinis Bērziņš turpina: “Mākslā es meklēju risinājumus, kā apvienot glezniecību, tēlniecību un skaņu vienā nepārtrauktā (metafiziskā) sajūtu formā. Mani darbi ietver padziļinātu vizuālu pētījumu par mākslas divdomību, absurda elementiem, kā arī daļēji konstruētiem un dekonstruētiem priekšmetiem.”

Kate Krolle (1984) ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un prestižo laikmetīgās mākslas skolu “Le Fresnoy” Francijā. Māksliniece divreiz nominēta Purvīša balvai. Krolles darbi bijuši redzami NOASS, Homo Novus, Survival Kit Rīgā, kā arī dažādos mākslas notikumos citviet Eiropā. Reinis Bērziņš (1989) absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozari. Aizvadītajā gadā ar savu maģistra darbu ieguvis “BDO jauno mākslinieku balvu 2021”. Mākslinieku duets piedalījies grupu izstādēs “Savvaļa/Savage”, Arsenālā, Rīgas Mākslas telpā, RIBOCA2, kā arī izstrādājuši darbus Dirty Deal Teatro, performances festivālam “Starptelpa” un Valmieras teātra festivālam.

Izstāžu telpa TUR ir atvērta katru dienu no plkst. 16.00 līdz 21.00 Tallinas ielā 10, Rīgā. Notikumu aktualitātēm iespējams sekot līdzi IG kontā, kā arī FB lapā. Mākslinieki nomainīsies katrā otrajā otrdienā - 5. jūlijā, 19. jūlijā, 2. augustā, 16. augustā un 30. augustā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Izstāžu nams TUR, Tallinas ielā 10, Rīgā

Kad?

5. jūlijs, 2022 – 17. jūlijs, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja