Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Jūrmala caur skiču kladi Mašas Zurikovas personālizstādē

1. jūlijā plkst. 18.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīca Jūrmalā, aicina uz ilustratores un pilsētskicētājas Mašas Zurikovas personālizstādes Mums ir paveicies dzīvot pie jūras. Jūrmala skiču kladē atklāšanu.

Izstādē apkopotie akvareļu darbi ataino Jūrmalas koka ēkas un vasarnīcas ar to romantiskajām terasēm un tornīšiem, koka mežģīnēm ap logiem, lēnās dzīves sajūtu un savu unikālo vasaras stāstu, ko māksliniece sajutusi un tvērusi pilsētā. Mašas Zurikovas akvareļu skices dod iespēju apskatīt Jūrmalas koka ēkas no cita skatpunkta un izjust dzīvi pie jūras zīmējumu pēc zīmējuma.

Maša Zurikova ir ilustratore un viena no pilsētskicēšanas kustības aizsācējām Latvijā. Pilsētskicētāji ir globāla mākslinieku kopiena, kas atspoguļo zīmējumos pilsētu, kurā viņi dzīvo vai ceļo, un pieredzi, ko šī pilsēta rada.

Izstāde noris Raiņa un Aspazijas vasarnīcā, kura ir viena Jūrmalas koka apbūves pērlēm. 1895. gadā būvētajā Rainim un Aspazijai piederējušajā mājā izceļas kokgriezumi un smalkais logu stiklojums, no ielas redzama Rainim tik mīļā, saules pielietā veranda, bet gandrīz 20 gadus vēlāk celtā kaimiņu vasarnīca ar tornīti, balkonu un stikloto verandu ir vēl greznāks jūgendstila paraugs.

Izstādes atklāšanas vakarā apmeklētāji laipni aicināti ņemt līdzi skicēšanas piederumus un brīvā gaisotnē tvert mirkļus vasarnīcā, savukārt 2. jūlijā plkst. 10.30 māksliniece aicina uz skicēšanas meistardarbnīcu “Piedzīvot muzeju”, kurā varēs iegrimt muzeja stāstā, sajust koka vasarnīcas šarmu un uzzīmēt savu pastkaršu kolekciju. Informācija un pieteikšanās: https://www.rigasketchingschool.eu/jurmala-meistarnica-2022

Izstāde Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Jūrmala, Jāņa Pliekšāna iela 5/7) aplūkojama līdz 30. septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Raiņa un Aspazijas vasarnīca, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7, Jūrmala

Kad?

1. jūlijs, 2022 – 30. septembris, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja