Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ventspilī mākslas krājuma izstāde Zaļā

Lai pietuvinātu vasaru vismaz krāsu ziņā, Livonijas ordeņa pilī tapusi izstāde no muzeja mākslas krātuves bagātībām, ko apvieno viena no glezniecībā sarežģītākajām krāsām – zaļā.

Zaļā izstāde piedāvā ielūkoties Alekseja Naumova, Anitas Melderes, Kristīnas Keires, Māra Čačkas, Sauļus Dastikas, Vladimira Iļibajeva, Aijas Bāliņas, Ilzes Preisas, Ritas Blaževičas, Idas Grīnbergas, Jāņa Grīnberga, Kārļa Dannes, Laimdotas Junkaras, Gedimina Leskinoviča, Andreja Šulca, Jura Igara un Annas Svinsteres gleznās.

Pils galerijās atainots zaļās krāsas daudzveidīgais stāsts gan Ventspils vietējo mākslinieku darbos, gan Ventspils muzeja glezniecības plenēros radītajos.

Laika nogrieznis - vesels gadsimts, kurā darbi radīti, ir tikpat iespaidīgs, cik tonālās iespējamības, - sākot ar Idas Grīnbergas-Dinglingeres miniatūru un Jāņa Grīnberga suģestējošo ainavu (20. gs. sākums), beidzot ar 2019.gada glezniecības plenērā radīto zaļās krāsas triumfa uznācienu Māra Čačkas gleznu ciklā. Tieši šie autori, kurus šķir ne tikai laiks, bet arī izmantotā tehnika - eļļas glezniecība un augstspiedums eļļā uz audekla, ievada muzeja krājuma glezniecības izstādi. Maģiskas noskaņas jaušamas Kristīnas Keires, Jura Igara un Gedimina Leskinoviča vēsi tumšajās ainavās un ir saistoši ieraudzīt kā glezniecības plenēru dalībnieki – I. Preisa un S. Dastikas (LT) saskatījuši jūras daudzveidīgi zaļās nokrāsas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Ventspils muzejs, Livonijas ordeņa pils, Jāņa iela 17

Kad?

2. jūnijs, 2023 – 16. jūlijs, 2023

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja