Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dragūni un notikumu virpuļi. Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps festivāls ar divām pirmizrādēm

Ar Latvijas animācijas klasiķes Rozes Stiebras jaunās filmas Sirds likums pirmizrādi 1. februārī plkst. 18 kinoteātrī Splendid Palace tiks atklāts šī gada Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps festivāls.

Krāšņā pasaka par drosmi un mīlestību ir veidota pēc novelista Jāņa Ezeriņa darba motīviem un tapusi sadarbībā ar gleznotāju Alekseju Naumovu. Tā stāsta par Princesi, kas, saņēmusi neparastu dāvanu no Svešinieka, aizbēg no mājām, tā izraisot notikumu virpuli, kura galvenais vēstījums, kā norāda režisore, izrādīsies par to, cik svarīgi ir saprast savas jūtas un nebaidīties no tām.

Nākamajā dienā, 2. februārī, plkst. 19 kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvos Reiņa Ūbeļa psiholoģiskā šausmu filma Dragūni, kas saņēmusi labākās debijas filmas nomināciju. Tās notikumu centrā ir topošo vecāku Pāvela un Sabīnes nonākšana kādā veca meža ieskautā muižā, kurā saimnieko noslēpumainie Dragūnu dzimtas pārstāvji. Pēc neveiksmīga mēģinājuma tikt prom no groteskā meža abi attopas atpakaļ muižā brīdī, kad Sabīnei sākas dzemdības. Biļetes uz abām pirmizrādēm ir pieejamas kinoteātra Splendid Palace kasē un interneta vietnē splendidpalace.lv.

 

Redzamā cīņa

Šajā festivālā notiks arī vairāku Nacionālajai kino balvai nominēto filmu bezmaksas seansi. Kinoteātrī Splendid Palace 1. februāra vakarā gaidāma īsmetrāžas spēlfilmu programma, savukārt 2. februāra vakarā – studentu filmu programma, kurā iekļautie darbi izpelnījušies īpašu šī gada Lielā Kristapa nominantu atlases žūrijas uzslavu. "Latvijas kino nākotne ir labās rokās," akcentēja spēlfilmu un animācijas filmu atlases komisijas eksperte kritiķe Kristīne Simsone.

3. februāris kinoteātrī Splendid Palace iesāksies ar animācijas filmu seansu bērniem, bet visas dienas garumā būs skatāmas Nacionālajai kino balvai nominētās pilnmetrāžas spēlfilmas: režisores Ināras Kolmanes veidotā ekranizācija Mātes piens, režisores Ilzes Kungas-Melgailes vēsturiskos notikumos balstītais kinodarbs Mana brīvība, režisora Jura Poškus komēdijdrāma Saule spīd 24 stundas, režisora Ronalda Mežmača sociālā drāma Elpot zem ūdens, režisora Rainera Sarneta kungfu komēdija Neredzamā cīņa un režisora Aika Karapetjana mistiskais psiholoģiskais trilleris Bezkaunīgie.

 

Viss būs labi

Šajā pašā dienā (3. februārī) kinoteātrī K.Suns tiks demonstrētas pilnmetrāžas dokumentālās filmas: Viss būs labi (režisors Staņislavs Tokalovs), Mēs tikai tagad sākam (Marta Herca), Iļģuciema māsas (Elita Kļaviņa) un Austrumu fronte (Vitālijs Manskis, Jevhens Titarenko). Savukārt no 30. janvāra līdz 6. februārim interneta vietnē Filmas.lv būs pieejama mūža balvas laureātes filmu mākslinieces Ievas Romanovas retrospekcija un iepriekšējā gada apbalvoto filmu izlase.

Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps festivāls noslēgsies 4. februārī Dailes teātrī ar svinīgo ceremoniju. Tā būs veidota kā multimediāla izrāde, kurā būs iespējams ielūkoties kino uzņemšanas aizkulisēs un dažādās kino redzamajās un aizkadra profesijās un tehnoloģijās (režijas autors Matīss Kaža). Ceremonijai varēs sekot līdzi Latvijas Televīzijā un LSM.lv. Vairāk informācijas par Nacionālo kino balvu var lasīt interneta vietnē lielaiskristaps.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja