Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kino Bize aicina uz Eiropas kino vēsturei un kolāžu tehnikai veltītu pasākumu ciklu

Četras ceturdienas pēc kārtas - 21., 28. februārī un 7., 14. martā kinoteātrī Kino Bize tiks rīkots pasākumu ciklu, kas veltīts Eiropas kino vēsturei un kolāžu tehnikai, informēja kinoteātra pārstāvis Māris Prombergs.

Kolāžu vakari ļaus iepazīties ar kolāžu uz ekrāna, kā arī praktiski piedalīties darbnīcā, lai pašu spēkiem izgatavotu jaunradītu Eiropas kino kolāžu. Katrs pasākums tiks iesākts ar kolāžas tehnikā veidotu franču izcelsmes režisores Stefānijas Vasēres īsfilmu Baiļu barjeras (The Thwarted, Stéphanie Vasseur, 2018). Pēc seansa sekos kolāžu veidošanas radošā darbnīca, kas veltīta 20. gs. otrās puses Eiropas un Latvijas kino noteiktām desmitgadēm.

Īsfilma Baiļu barjeras vēsta par dažādajām cilvēku bailēm, par deviņiem varoņiem, kuri nespēj būt tik atvērti, kā to paši vēlētos, jo ir uzstādījuši sev psiholoģiska rakstura ierobežojumus. Īsfilmas vērtību centīsimies saskatīt ne tikai saturā, bet arī tās veidošanas tehnikā.

Katrā darbnīcā tiks apskatīta Eiropas un Latvijas kino desmitgade, pirmajā no darbnīcām pievēršoties 60. gadu (nākamajās – 70., 80. un 90. gadu) spilgtākajām tendencēm, laikam raksturīgākajiem žanriem un nozīmīgākajām filmām. Pēc īsfilmas seansa jaunais LKA Nacionālās Filmu Skolas režijas programmas pēdējā kursa students, kino pētnieks Žulijens Nuhums Kulibali sniegs īslekcijas par Eiropas kino vēsturi.

Kolāžu veidošanas noslēpumus palīdzēs apgūt šajā jomā pieredzējusi māksliniece Zane Priede. Viņa ir dizainere, kas studējusi Vizuālo komunikāciju Nīderlandē. Zane strādā ar vairākiem medijiem - kolāžu, fotogrāfiju, scenogrāfiju. Visam vienojoša ir interese par telpisku vai attēla asociatīvo uztveri. Zane pēta ikdienišķo un sadzīvisko pasauli caur sagrozītu un kolāžveidīgu perspektīvu, kas ļauj pašsaprotamo pieredzēt vai atcerēties no jauna.

Ar darbnīcas palīdzību aicināsim iepazīt kolāžas tehnikas piedāvātās nebeidzamās iespējas, radošā procesā meklējot attēlus žurnālos, izvēloties, griežot, kombinējot fragmentus jauna attēla radīšanai. Kolāžas tehniku var izmantot veidojot apsveikumu kartītes, lielformāta darbus, kā arī jaunradītas filmu epizodes.

Filma tiks demonstrēta franču valodā ar subtitiriem latviešu un angļu valodā. Darbnīca norisināsies latviešu valodā.

Dalība vienā pasākumā: EUR 12. Piedaloties divos vai vairāk pasākumos, viena darbnīca EUR 10. Biļetes var iegādāties uz vietas kinoteātrī, maksājot skaidrā naudā, kā arī iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv/lv/kino/kino-bize/.

Vairāk informācijas: www.kinobize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja