Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs
Filma Gaišā nākotne (L’avenir, 2016)

Kino Bize notiks filmu un sarunu cikls par sievietēm kinematogrāfā

No 8. līdz 10. martam kinoteātrī Kino Bize notiks filmu un sarunu programma Wuminators, piedāvājot piecu starptautiski novērtētu filmu izlasi, sieviešu stendapu un sarunu ar kino veidotājām un domātājām, informēja pasākuma pārstāvis Māris Prombergs.

Trīs dienu programmā būs iespēja pieredzēt un reflektēt par sievietes tēla mainību un daudzveidību kinematogrāfā pēdējos gados, kā arī sociālpolitiskajā kontekstā.

9. martā plkst. 20 Wuminatora stendapā piedalīsies dramaturģe Aiva Birbele un dzejniece Inga Gaile. Literāte savā stendapā pastāstīs, kā tas ir, kad tiek piedzīvots divu gadu celibāts, un ieskicēs savu nākotnes vīrieti Žikivatoru. Birbele, kā jau pēdējā laikā ierasts, runās par (kailiem) vīriešiem un savu mīļāko filmu Maģiskais Maiks XXL (Magic Mike XXL, 2015). Savukārt 10. marta vakarā plkst. 20 notiks neformāla saruna Ar vīnu par dzīvi kopā ar režisorēm un kino apskatniecēm Alisi Zariņu un Martu Martinsoni.

Filmu programmu 8. martā atklās franču kino autores Annas Fonteinas jaunākā filma Nevainīgās (Les Innocentes, 2016), kas izgaismo vēsturiskus notikumus sieviešu klosterī netālu no Varšavas pāris mēnešus pēc Otrā pasaules kara.

9. martā filmu programmas fokusā būs mūsdienu režisoru retrospektīvs skats uz mainīgo situāciju Skandināvijā un Austrumeiropā pagājušā gadsimta pēdējās desmitgadēs.

Savukārt 10. martā kā mūsdienu Wuminatoru un ar spēcīgu gribu apveltītu varoni skatītāji varēs jaunatklāt izcilo franču aktrisi Izabellu Ipēru divās kinoprofesionāļu un skatītāju novērtētās filmās – Gaišā nākotne (L’avenir, 2016) un Viņa (Elle, 2016).


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja