Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Riga IFF uzsāk biļešu tirdzniecību un izziņo pirmās filmas

Šodien, 29. maijā, uzsākta Early Bird biļešu komplektu pārdošana uz Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF), kas norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim, informēja festivāla pārstāve Inita Sila.

Pirmo biļešu komplekts ir par īpaši izdevīgu cenu un attiecas uz visiem festivāla seansiem, šobrīd tirdzniecībā pieejami tikai simts 10-biļešu komplekti.

Šobrīd zināms, ka vairāk nekā 100 seansos Riga IFF tiks izrādītas spēlfilmas, dokumentālās filmas un īsfilmas no visas pasaules. 

Spilgtu jauno kino atradumu izlasē Festival Selection skatītāji aicināti iepazīties ar darbiem, kuri visspēcīgāk savilņojuši nozīmīgākos starptautiskos kinofestivālus. Viens no tiem ir britu sociālo drāmu vecmeistara Kena Louča darbs Piedodiet, jūs nesastapām (Sorry, We Missed You, 2019), kas nominēts Kannu kinofestivāla galvenajai balvai Zelta palmas zars, un neatstās vienaldzīgus globalizācijas ēnas pušu satricinātos.

Festivāla programā iekļauta arī franču režisora un scenārista Olivjē Asajasa pašironiskā  Dubultā dzīve (Doubles vies, 2018), kas pretendēja uz Venēcijas kinofestivāla Zelta Lauvu. Filma ļaus pasmaidīt par mūsdienu smalko aprindu karjeras un mīlas dzīves samezglojumiem, kā arī par vispārējās digitalizācijas sagādātajām raizēm un cerībām.

Iespējams, negaidītākais pārsteigums būs Izraēlas režisora Nadava Lapida daļēji autobiogrāfiskā traģikomēdija par spēju un nespēju atsvabināties no savas nacionālās identitātes - Sinonīmi (Synonymes, 2019), kas Berlīnes kinofestivālā ieguva ne vien Zelta lāci, bet arī Starptautiskās kinokritiķu federācijas (FIPRESCI) balvu.

Retrospektīvas un izpētēs fokusā šoruden būs kino un tehnoloģijas, tādēļ apakšprogrammā In Techno Veritas uz lielajiem ekrāniem virmos futūristiskas vīzijas dažādu kino klasiķu redzējumā. Ieskatam: Roberta Vaiza aukstā kara laikā uzņemtā filma par citplanētiešu vēstījumu cilvēcei – Diena, kad apstājās Zeme (The Day the Earth Stood Still, 1951), Stenlija Kubrika ikoniskais darbs 2001: Kosmosa odiseja (2001: A Space Odyssey, 1968), formu un valodu novatora Deivida Pola Kronenberga tehno-sirreālā provokācija ar vardarbību un smadzeņu skalošanu – Videodroms (Videodrome, 1983) un Terija Giljama politiskās satīras caurvītā orveliskā antiutopija Brazīlija (Brazil, 1985).

10-biļešu komplektu cena ir EUR 40. Tiklīdz biļetes uz šiem seansiem nonāks pārdošanā, ar šo komplektu būs iespēja izvēlēties 10 biļetes uz jebkuriem seansiem kinofestivāla repertuārā. Sīkāka informācija par biļetēm - tickets.rigaiff.lv.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls notiek jau sesto gadu, pērn pulcējot vairāk nekā 22000 skatītāju. Šogad tas norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim kinoteātros Splendid Palace, KSuns, Kino Bize, kā arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un Kaņepes Kultūras centrā. Festivāla ietvaros notiks vairāk nekā 100 filmu seansi 11 apakšprogrammās, ko papildinās lekcijas, diskusijas un citi pasākumi, kas Rīgā pulcēs vairākus simtus viesu no starptautiskās kino profesionāļu vides.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja