Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Splendid Palace atsāk kino sezonu ar Federiko Fellīni filmu Saldā dzīve

No 4. septembra kinoteātris Splendid Palace atsāk gan regulāros filmu seansus, gan piedāvā ekskluzīvus restaurētās kino klasikas seansus, kas septembrī būs veltīti Federiko Fellīni simtgadei, informēja kinoteatra pārstāvji.

Gada sākumā vērienīgi uzsāktās Federiko Fellīni simtgades svinības pasaulē ir mazliet cietušas no pandēmijas ierobežojumiem, taču viss pamazām atkopjas. Federiko Fellīni daudzajiem talantiem veltītas izstādes notikušas pasaules labākajos muzejos, un mākslinieka simtgadei par godu tiek restaurētas viņa leģendārās filmas, kas piedzīvo lielā ekrāna svētkus kopā ar visu paaudžu skatītājiem. Kino Splendid Palace saviem uzticamajiem skatītājiem un klasisko filmu cienītājiem septembrī piedāvā satikšanos ar, iespējams, skandalozāko un krāšņāko filmu Saldā dzīve (La Dolce Vita, 1961), kas režisoram atnesa pasaules mēroga slavu un godalgas – Kannu zelta Palmas zaru un divas kinoakadēmijas balvas Oskars.

Filma Saldā dzīve Splendid Palace tiks demonstrēta 9. septembrī. Citi  Federiko Fellīni simtgades filmu seansi tiks izziņoti atsevišķi.

Saldā  dzīve ir filma, ar kuru Fellīni izmainīja savu rokrakstu, atsakoties no skarbiem, realitātē balstītiem stāstiem un saviem varoņiem – seksapīliem, skaistiem cilvēkiem,  liekot maldīties mūžīgās pilsētas Romas ieliņās un laukumos, meklējot un pazaudējot sevi. Filmas galvenais varonis ir žurnālists Marčello – bohēmists, sieviešu mīlētājs, pietuvināts augstākajām intelektuāļu un politiķu aprindām. Viņš ir Romas saldās dzīves dalībnieks un vērotājs. Ar šo filmu aizsākās Federiko Fellīni sadarbība ar aktieri Marčello Mastrojāni, kurai bija turpinājums vairākās citās izcilās viņu kopīgās filmās.

No 4. septembra regulārajos seansos kinoteātris Splendid Palace sāks demonstrēt mūslaiku autorkino režisora Roja Andersona Venēcijas kinofestivālā godalgoto Norvēģijas un Francijas kopražojuma filmu Par bezgalīgo. Režisors  azartiski un bez didaktikas vēro ikdienas cilvēku dzīvi, rādot 32 mazas gleznieciskas epizodes, kas balansē uz komiskā un traģiskā robežas. Filmas varoņi, ir kāds ticībā vīlies garīdznieks, lietū izmircis tēvs un meita, sakauta armija, kas dodas uz kara gūstekņu nometni… bet kāds pāris cilvēku kā putni lido pār pilsētu.

Tikai dažos seansos tiks demonstrēta dokumentālā filma Benksijs. Noziedzīgās mākslas dzimšana un Kventina Tarantino filmogrāfijai veltītā filma Reiz Tarantīno: pirmais astoņnieks.

Būs iespēja noskatīties arī Amerikas Savienotajās valstīs veidoto biogrāfisko drāmu Tesla, kas ir stāsts par nežēlīgu cīņu par novatoriskām idejām, kas mainījušas cilvēces nākotni, un romantisku drāmu Noslēpums. Uzdrīksties sapņot.

Jaunākos kino mīļus kinoteātris aicina uz pirmajiem diviem šīs sezonas  piedzīvojumiem – 5. septembrī animācijas filmu Troļļi un 6. septembrī ģimenes filmu Noslēpumainais dārzs. Lai mazie kino mīļotāji iejustos Splendid Palace telpās un ērti baudītu filmu, bērni kinoteātrī kopā ar vecākiem, vecvecākiem, māsām, brāļiem un draugiem gaidīti jau stundu pirms seansa. Šajā laikā ikvienam atnācējam būs iespēja radīt savu pasauli ar GIGI Bloks – būvēt savu spēļu kinoteātri, māju, pili, pilsētu vai kaut ko citu.

Biļešu iepriekšpārdošana sāksies  24. augustā kinoteātra Splendid Palace kasēs un interneta vietnē www.splendidpalace.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja