Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Splendid Palace lielajā ekrānā tiks izrādīta Elīnas Garančas dziedātā Karmena no Vīnes Valsts operas

Piektdien, 16. septembrī, plkst. 19 kinoteātrī Splendid Palace uz lielā ekrāna tiks rādīta Karmenas tiešraide, kas filmēta speciāli lielajiem ekrāniem. Tiešraidē varēs baudīt Elīnas Garančas dziedātās Karmenas jaunā interpretāciju no Vīnes Valsts operas, informēja kinoteātra pārstāvji.

Jaunais Karmenas iestudējums Vīnes Valsts operā veidots 2021. gadā, bet Elīna Garanča šajā iestudējumā titullomu pirmo reizi dzied tikai šī gada septembrī. Režisors ir katalonietis Kaliksto Bjeito, kurš ir pazīstams kā viens no radikālākajiem klasisko operu interpretiem.

Karmena ir Elīnas Garančas liktenīgā loma, kas viņai atnesa pasaules mēroga slavu.

Karmenas lomu pirmo reizi karjerā Elīna Garanča dziedāja Rīgā, 2007. gadā, ko veidoja režisors Andrejs Žagars un diriģents Marks Šišons.

Karmena ir Garančas īpašās atpazīstamības zīme, ko viņa dziedājusi lielākajā daļā vadošo teātru: Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā, Bavārijas Valsts operā, Stokholmas Tautas operas, Minhenes Nacionālajā teātrī, Karalienes Sofijas mākslas pilī Valensijā un Metropoles operā Ņujorkā.

"Viņa dzied ar bagātu skaņu, viņai piemīt nekļūdīga nianšu un frāžu zemtekstu izjūta un valdzinošs jutekliskums. Balss dzidrums dara viņas Karmenu gudru un viltīgu," par Elīnas Garančas Karmenu rakstīja The New York Times kritiķis Entonijs Tomasīni.

Ar savu kaislīgo Karmenu dīva apliecina, ka sasniegusi savas karjeras pilnbriedu un tuvojas jaunai mūzikas paradigmai savā daiļradē.

Muzikologi, mūzikas kritiķi un Garančas talanta cienītāji seko katram jaunam pavērsienam šīs lomas attīstībā mūsu izcilā mecosoprāna izpildījumā.

Žorža Bizē opera Karmena gadu gaitā kļuvusi par vienu no visu laiku iemīļotākajiem šī žanra darbiem. Par to liecina rekordlielais iestudējumu un ieskaņojumu skaits, kā arī nebeidzamā publikas mīlestība, – pilnīgs pretstats pasaules pirmizrādes naidīgi noskaņotajai auditorijai 1875. gadā Parīzē.

Biļetes pieejamas kinoteātra mājaslapā www.splendidpalace.lv un kinoteātra kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja