Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Splendid Palace sezonas noslēgumā demonstrēs filmu Kā apprecēt miljonāru

Sezonas noslēgumā 20. jūnijā plkst. 19 kinoteātris Splendid Palace un kinoprojekts Spektrs aicina uz filmu Kā apprecēt miljonāru ar ekrāna dīvu Merlinu Monro vienā no lomām, informēja kinoteātra pārstāve Sofija Važa.

Savas karjeras laikā ekrāna dīva Merilina Monro ir piedalījusies gan drāmās, gan komēdijās, bet reti kurā lomā viņa bija tik ļoti rotaļīga un darbojās tik apburošā aktrišu ansamblī kā režisora Džīna Negulesko 1953. gada komēdijā Kā apprecēt miljonāru.

Filmā redzēsim Merilinu vienā no viņas šarmantākajām, dzirkstošākajām un arī emocionālākajām lomām, bet kompāniju viņai sastādīs ekrāna leģendas Lorēna Bekola un Betija Greibla.

Trīs ambiciozas Ņujorkas modeles Šacija, Pola un Loko ir nogurušas no lētiem šampaniešiem un vēl lētākiem vīriešiem, tādēļ ievācas glaunā Manhetenas dzīvoklī ar vienu vienīgu mērķi - atrast, savaldzināt un apprecēt trīs miljonārus, lai dzīvē vairs ne par ko nebūtu jādomā! Viņām ir tikai viena problēma - atšķirt īstus miljonārus no harizmātiskiem viltvāržiem nav nemaz tik vienkārši. Un arī tad, kad ir, paliek jautājums - vai tiešām nauda ir tā vērta?

Neskatoties uz apkārtējo aizspriedumiem (“Trīs aktrises vienā filmā, visas - galvenajās lomās! Tur būs kašķis…”), visas trīs galveno lomu atveidotājas filmēšanas laikā pamatīgi sadraudzējās, kas arī ir brīnišķīgi redzams uz ekrāna! Būdamas daudz pieredzējušākas aktrises, Bekola un Greibla ņēma vēl nedaudz nedrošo un aktierspēles ziņā biklo Merilinu savā paspārnē, atklājot viņai aktieru dzīves un šovbiznesa noslēpumus.

Filmu atzinīgi novērtēja ne tikai kino skatītāji, padarot to par vienu no veiksmīgākajām 1953. gada filmām, bet arī ASV Kinoakadēmija, piešķirot tai nomināciju Oskars balvai par labāko kostīmu dizainu, bet Britu kinoakadēmija gāja vēl soli tālāk un nominēja to BAFTA balvai nominācijā Labākā filma.

Biļetes uz seansiem nopērkamas kinoteātra Splendid Palace kasē, kā arī www.splendidpalace.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja