Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar lielu skatītāju interesi Latvijas kinoteātros sāk izrādīt komēdiju Mamma vēl smaida

Jaunā latviešu komēdija, Elzas Gaujas spēlfilma Mamma vēl smaida, jau pirmajās dienās pulcējusi gandrīz pusotru tūkstoti skatītāju uz lielajiem ekrāniem. Pēc 29. septembra pirmizrādes filmas radošā komanda ar aktrisēm Antu Aizupi, Baibu Broku un Daigu Kažociņu priekšgalā ir arī uzsākusi īpašo seansu tūri pa Latviju, lai pārspriestu filmu un tās tapšanu ar skatītājiem.

"Pirmie filmas apmeklējuma dati liecina par plašāku pozitīvu tendenci – Latvijas skatītāji sāk atgriezties kinoteātros," atzīst Latvijas Kinematogrāfistu savienības filmu izplatīšanas projekta Kino visiem un visur Latvijā vadītāja Ieva Pitruka, paralēli ar apvienību Kinopunkts organizējot filmas izrādīšanu ārpus Rīgas.

"Piedzīvojām sirsnīgu uzņemšanu, kopīgus smieklus un asaras gan Rīgas kinoteātros, gan Talsos, Tukumā, Ventspilī, Liepājā, šobrīd pošamies uz Valmieru, Jūrmalu, Ogri un daudzām citām vietām," stāsta režisore Elza Gauja, kuras debijas filma iekļauta kinoteātru repertuārā visā Latvijā.

Filma, kas stāsta par trīs māsu pārdrošo ceļojumu cauri Eiropai ar jumta bagāžniekā noslēpto māmiņu, ir jau izpelnījusies atzinīgu novērtējumu gan no skatītājiem, gan kinoprofesionāļiem. Nacionālā Kino centra vadītāja, kinokritiķe Dita Rietuma filmu Mamma vēl smaida raksturo kā komēdiju, "kas var izraisīt gan smieklus, gan apceri - tas jau ir daudz. Laba pēcgarša". Kinorežisors Aiks Karapetjans atzīst: "Man ļoti patika filma. Brīnišķīga mūzika un ļoti labs aktrišu ansamblis," savukārt kinorežisors Jānis Ābele uzsver, ka "var just režisores jaunības atvērtību un uzticēšanos aktrisēm. Filma iedod dzīves enerģiju. Brīnišķīgi atrisināts filmas fināls". Dzejniece Andra Manfelde raksta: "Pāris reizes smējos līdz asarām, bet noslēgumā nebija tālu līdz "īstajām" asarām. Filma ir ļoti sirsnīga un gaumīga. Nepasaka par daudz, noklusē tieši laikā."

Filmas Mamma vēl smaida režisore ir Elza Gauja, operators - Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks - Jānis Bijubens, kostīmu māksliniece - Līga Krāsone, grima māksliniece - Dzintra Bijubena. Filmas producenti ir Andris Gauja un Elza Gauja (studija Riverbed sadarbībā ar Picture House). Galvenajās lomās – Anta Aizupe, Baiba Broka, Daiga Kažociņa, otrā plāna lomās – Jānis Skutelis, Matīss Budovskis un Lidija Pupure.

Studijas Riverbed producētā komēdija Mamma vēl smaida ir jau ceturtā filma šāgada Latvijas filmu Rudens maratonā, kurā kopumā gaidāmas aptuveni divdesmit Latvijas spēlfilmas un dokumentālās filmas. Jau šovakar, 3. oktobrī, pirmizrādi piedzīvos Uģa Oltes debijas trilleris Upurga, savukārt nākamajā dienā - klasiķa Ivara Selecka dokumentālā filma Zemnieki.

Filmu Mamma vēl smaida Latvijā izplata Baltic Content Media, Kultūras punkts, Latvijas Kinematogrāfistu savienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja