Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Berlīnes kinofestivālu atklās filma Small Things Like These

74. Berlīnes starptautisko kinofestivālu ceturtdien atklās ar filmu Small Things Like These, kas vēsta par bēdīgi slavenajām Īrijas veļas mazgātavām, kuras tika izmantotas kā "kritušo" jauno sieviešu ieslodzījuma vietas.

Drāma, kurā galvenās lomas atveido Kilians Mērfijs, Emilija Votsone un Mišela Fērlija, ir viena no 20 filmām, kas sacentīsies par festivāla galveno balvu Zelta lāci.

Žūriju vadīs Kenijas un Meksikas aktrise Lupita Ņono, kura būs pirmā melnādainā žūrijas priekšsēdētāja festivāla vēsturē.

Festivāls, kas pazīstams kā Berlināle, ilgs no 15. līdz 25. februārim un kopā ar Kannu un Venēcijas festivāliem tiek uzskatīts par vienu no trim galvenajiem Eiropas kinogada forumiem. Festivāla programma tiek atlasīta no vairākiem tūkstošiem pieteiktu filmu.

Sagaidāms, ka šogad festivāls pa īstam atgūs agrāko šarmu un vērienu, ko pēdējos trīs gadus ierobežoja koronavīrusa pandēmija un tās garā ēna, liedzot daudziem ASV un Āzijas kino nozares pārstāvjiem piedalīties šajā prestižajā pasākumā.

"Šajā Berlinālē vajadzētu atgriezties vecajam garam," prognozē amerikāņu žurnāls The Hollywood Reporter.

Eklektiskā programma sola bagātīgu kino zvaigžņu klāstu, smagas politiskas filmas un dokumentālās lentes, kā arī savdabīgas art house filmas, kas iepriecinās kino skatītāju sirdis.

Amerikāņu aktieris Ādams Sendlers festivālā prezentēs savu jaunāko filmu Spaceman, kas tapusi sadarbībā ar ASV filmu un televīzijas seriālu straumēšanas platformu Netflix. Filma vēsta par vientuļu astronautu, kurš meklē atbalstu pie citplanētieša, kad ir atsvešinājies no savas sievas, kuru spēlē Kerija Maligana.

Festivālā pirmizrādi piedzīvos arī zinātniskās fantastikas romantiskā filma Another End. Tas ir stāts par tehnoloģiju, kas ļauj cilvēkiem, kuri zaudējuši tuviniekus, atjaunot saikni ar mirušajiem. Filmā galvenās lomas tēlo Gaels Garsija Bernāls, Renāte Reinsve un Berenise Bežo.

Pirmo reizi pie skatītājiem nonāks arī drāma La Cocina ar Rūniju Maru galvenajā lomā, kas solās būt "traģisks un komisks veltījums par neredzamajiem cilvēkiem, kuri gatavo ēdienu" pasaules restorānos. Par Zelta lāci sacentīsies arī filma Pepe, kas ir stāsts par nīlzirga spoku.

Martins Skorsēze, kurš par filmu Killers of the Flower Moon/Ziedu mēness slepkavas jau desmito reizi nominēts Oskaram par labāko režiju, Berlīnē ieradīsies, lai saņemtu balvu par mūža ieguldījumu.

Festivālā tiks izrādītas arī filmas, kas pēta Vācijas nacistisko pagātni. Drāma Treasure vēsta par holokaustā izdzīvojušu vīrieti un viņa meitu, kuri kopā atgriežas savā dzimtajā pilsētā Polijā un Aušvicā. Savukārt vācu drāma From Hilde, With Love ir balstīta uz patiesiem notikumiem un stāsta par pāri, kas 1942.gadā darbojas pretošanās grupā Die Rote Kapelle.

Jau ziņots, ka festivāla laikā tiks demonstrēta arī režisora Dāvja Sīmaņa filma Marijas klusums un Latvijas nozares profesionāļi piedalīsies kinoindustrijas pasākumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja